Back to Top
Obrade skidanjem strugotine
Dobro opremljene laboratorije
3D štampa
Održavanje mašina i uređaja
Projektovanje i izrada alata
Alati za obradu rezanjem
Ispitivanje uzroka havarija
Ispitivanje strukture materijala
Numeričke simulacije procesa proizvodnje
Nanošenje zaštitnih prevlaka

Zašto studirati proizvodno mašinstvo?

Našim studentima pružamo savremen nastavni plan koji je prilagođen potrebama tržišta i obuhvata kako klasične, već ustanovljene tehnologije, tako i one koje svoje mesto tek pronalaze u sadašnjoj i/ili u industriji budućnosti.

Diplomirani mašinski inženjeri su danas veoma traženi stručnjaci. Poslovi u struci se mogu naći veoma brzo po završetku studija, a većina studenata na master akademskim studijama je već zaposleno. Ne očekujemo da će se ovaj trend skoro promeniti.

Opširnije: Zašto studirati proizvodno mašinstvo?

Smeštaj tokom studiranja

Većina naših studenata ne živi u Novom Sadu te izbor adekvatnog smeštaja predstavlja jednu od najvažnijih odluka koje treba doneti. U većini slučajeva odabir pada na jednu od dve opcije: studentski dom ili privatan smeštaj. Studentski domovi u Novom Sadu pružaju veoma dobre uslove i većina studenata koja proba da živi u njima, tamo i ostaje do kraja studiranja jer se to iskustvo smatra neprocenjivim.

Prijava na konkurs za prijem studenata u studentske domove se za studente prve godine obično vrši u prvoj polovini septembra (od 01.09 do 15.09), dok se za studente viših godina konkursna dokumentacija predaje od polovine septembra do kraja oktobra (od 16.09 do 31.10). U zavisnosti od toga da li su konkretni datumi radni dani ili ne, ovi datumi se u nekim godinama mogu blago pomeriti.

Opširnije: Smeštaj tokom studiranja