Back to Top
3D štampa
Obrade skidanjem strugotine
Nanošenje zaštitnih prevlaka
Ispitivanje uzroka havarija
Numeričke simulacije procesa proizvodnje
Alati za obradu rezanjem
Dobro opremljene laboratorije
Projektovanje i izrada alata
Održavanje mašina i uređaja
Vrhunska merna oprema
Ispitivanje strukture materijala

Zašto studirati proizvodno mašinstvo?

Našim studentima pružamo savremen nastavni plan koji je prilagođen potrebama tržišta i obuhvata kako klasične, već ustanovljene tehnologije, tako i one koje svoje mesto tek pronalaze u sadašnjoj i/ili u industriji budućnosti.

Diplomirani mašinski inženjeri su danas veoma traženi stručnjaci. Poslovi u struci se mogu naći veoma brzo po završetku studija, a većina studenata na master akademskim studijama je već zaposleno. Ne očekujemo da će se ovaj trend skoro promeniti.

Opširnije: Zašto studirati proizvodno mašinstvo?

Smeštaj tokom studiranja

Većina naših studenata ne živi u Novom Sadu te izbor adekvatnog smeštaja predstavlja jednu od najvažnijih odluka koje treba doneti. U većini slučajeva odabir pada na jednu od dve opcije: studentski dom ili privatan smeštaj. Studentski domovi u Novom Sadu pružaju veoma dobre uslove i većina studenata koja proba da živi u njima, tamo i ostaje do kraja studiranja jer se to iskustvo smatra neprocenjivim.

Prijava na konkurs za prijem studenata u studentske domove se za studente prve godine obično vrši u prvoj polovini septembra (od 01.09 do 15.09), dok se za studente viših godina konkursna dokumentacija predaje od polovine septembra do kraja oktobra (od 16.09 do 31.10). U zavisnosti od toga da li su konkretni datumi radni dani ili ne, ovi datumi se u nekim godinama mogu blago pomeriti.

Opširnije: Smeštaj tokom studiranja