Back to Top
 
 

Alumni - iz ugla diplomiranih inženjera

Dragan i Maja Gluvić

Maja i Dragan GluvicDiplome mašinskih inženjera stekli smo na studijskom programu Proizvodno mašinstvo Fakulteta tehničkih nauka.
Zaposleni smo u livnici čelika Termovent SC u Bačkoj Topoli gde uspešno implementiramo znanje koje smo stekli na Departmanu za proizvodno mašinstvo. Ovo znanje nam omogućuje da projektujemo tehnološke procese u odeljenju za tehnološku pripremu proizvodnje na takav način da značajno smanjujemo troškove energije, vremena i materijala a da pri tome dobijamo proizvode vrhunskog kvaliteta. Dragan je trenutno student Master akademskih studija Proizvodno mašinstvo, dok Maja planira da upiše ovaj nivo studija u narednoj školskoj godini. Majin rođeni brat Bojan Maksimćuk takođe je završio osnovne studije na Departmanu za proizvodno mašinstvo i danas se uspešno bavi programiranjem CNC mašina u kompaniji Termometal u Adi.
Proizvodno mašinstvo daje širok spektar znanja iz oblasti mašinskog inženjerstva koja su primenljiva u praksi, kao i široku lepezu mogućnosti zaposlenja. Osnovna karakteristika Departmana za proizvodno mašinstvo ali i Fakulteta tehničkih nauka jeste stručnost nastavnog kadra, korektan i ljubazan odnos prema studentima kao njihovim budućim kolegama. Profesori I asistenti su vrhunski stručnjaci i ljudi spremni da u svakom trenutku izađu u susret i pomognu kako studentima tako i inženjerima u privredi. Ogromna je obaveza, čast i zadovoljstvo sarađivati sa kadrom sa Departmana za proizvodno mašinstvo Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.
Termovent SC livnica čelika počela je sa radom davne 1963 godine. Pored toliko iskustva i akumuliranog znanja iz oblasti livarstva pokazalo se da su savremena znanja koja smo stekli na Departmanu za proizvodno mašinstvo neophodna za dalji opstanak i napredovanje ovog preduzeća, jer nam omogućuju da ubrzamo i značajno pojeftinimo proces proizvodnje a da pritom dobijemo zadovoljavajući kvalitet naših odlivaka. Profesori sa ovog departmana su nam kroz svoja predavanja pružili mnogo informacija i primera iz prakse i zahvaljujući tome mi danas uspešno i bez poteškoća radimo kao mašinski inženjeri i napredujemo kao stručnjaci iz ove oblasti.
Sigurno je da je najlepši period naših života studiranje na Departmanu za proizvodno mašinstvo Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Kada dolazimo u Novi Sad I posetu našem Departmanu vraćaju nam se sećanja na divne trenutke provedene za vreme studija.

Stevica Koledin

Stevica.Koledin.1Moje ime je Stevica Koledin i 2017. godine sam odbranio master rad na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, smer proizvodno mašinstvo - računarom podržane tehnologije. Pre završetka studija, odnosno početkom 2016. godine zaposlio sam se u preduzeću AgroFerocoop doo iz Temerina koje se bavi serijskom proizvodnjom priključnih poljoprivrednih mašina i hidrauličinih cilindara. U AgroFerocoop-u sam proveo 2,5 godine i stekao prva iskustva sa CNC proizvodnjom (programiranjem CNC mašina), menadžmentom i projektovanjem proizvoda. Master rad koji sam odbranio 2017. godine se odnosio na problem automatizacije projektovanja i proizvodnje hidrocilindara u ovoj kompaniji, iz kojeg je kasnije proisteklo i tehničko rešenje. Sledeće radno iskustvo sam stekao u kompaniji Termometal iz Ade. U ovoj kompaniji sam proveo oko 2 godine, gde sam stekao veliko znanje u CAD/CAM programiranju 5-osnih, 4-osnih i 3-osnih obradnih centara najnovije generacije. Termometal se bavi specijalno proizvodnjom visokopreciznih mašinskih delova namenjenih isključivo za zapadno tržište. Uglavnom se obavlja pojedinačna proizvodnja, što procese dobijanja gotovog proizvoda visokog kvaliteta dodatno otežava. Uz usko definisane tolerancije, veoma je teško ispratiti kvalitet pojedinačne izrade komada bez pojavljivanja škarta proizvoda. Kompanija Termometal poseduje širok asortiman modernih mašina i tehnologija obrade sa kojima može da prati nove standarde i zahtevane kvalitete obrade na svetskom tržištu. Sledeće radno iskustvo, odnosno moje trenutno zaposlenje je u Telix doo iz Novog Sada. U ovoj kompaniji sam zadužen za: projektovanje, CAD/CAM programiranje 5-osnih i 3-osnih obradnih centara i puštanje prvih komada iz serije na mašinama. U ovom preduzeću se vrši serijska i pojedinačna proizvodnja delova visokog kvaliteta, od kojih bih najpre izdvojio policijske radare, aluminijumske profile i eloksažu po kojima je Telix poznat. Sva dosadašnja iskustva pomogla su mi da steknem veštine koje sam primenjivao na rešavanju različitih problema iz projektovanja i proizvodnje.

Na Departmanu za proizvodno mašinstvo FTN-a upoznao sam se sa brojnim tehnologijama i procesima proizvodnje, stekao nove prijatelje, učio od stručnih profesora i stekao inženjerska i stručna znanja korisna za moje dalje lično usavršavanje. Budućim studentima bih preporučio da studiraju proizvodno mašinstvo, jer sa ovom profesijom imaće zanimljive radne zadatke i mnogo otvorenih mogućnosti u svojoj profesionalnoj karijeri.

 

Stevica.Koledin.3

Stevica.Koledin.2

 

 

Stevica.Koledin.4

Sanja Smoljanić

smoljanicMoje ime je Sanja Smoljanić i trenutno živim i radim u Švajcarskoj. Master studije na fakultetu tehničkih nauka (Departman za proizvodno mašinstvo, modul za savremene tehnologije oblikovanja materijala) sam završila 2016-e godine.

Nakon odslušanih predavanja na osnovnim akademskim studijama proizvodnog mašinstva ukazala mi se sjajna prilika da u okviru programa za razmenu studenata CEEPUS svoja oba diplomska rada u periodu od 2011-e do 2013-e uradim na Fakultetu za strojništvo u Ljubljani (Slovenija). Ovo iskustvo mi je pomoglo da svoje teorijsko i praktično znanje stečeno na FTN-u još više proširim i nakon diplomiranja na osnovnim studijama 2013-e dobijem posao u fabrici Robert Bosch u Šimanovcima. Na poziciji procesnog inženjera u oblasti proizvodnje sistema brisača bila sam zadužena za procese hladnog oblikovanja i presovanja metala, a jednim delom i za vođenje novih projekata. Želja za novim saznanjima i lične ambicije navele su me da napustim ovu poziciju, odbranim master rad na master akademskim studijama proizvodnog mašinstva i novi posao potražim van granica Srbije.

Učenje nemačkog jezika u periodu od šest meseci 2016-e bio je preduslov za dobijanje posla u nemačkoj kompaniji Lenser Filtration u blizini Ulma. Pozicija procesnog inženjera obuhvatala je oblast završne (CNC) obrade industrijskih filtera za prečišćavanje dobijenih presovanjem polimera. Zahtevna pozicija u dinamičnom okruženju uključivala je sva teorijska znanja iz oblasti materijala i tehnologija obrade stečena na FTN-u.

Početkom 2018-e godine dobila sam ponudu da radim u kompaniji Brugg Lifting AG u Švajcarskoj koja proizvodi čeličnu užad (sajle), čeličnu užad u kombinaciji sa polimerima (proces ekstruzije) i čelične kaiševe ekstrudirane polimerima. Kombinacija metala i polimera na poziciji procesnog inženjera krunisala je moje teorijsko i praktično znanje stečeno na FTN-u. Na ovoj poziiji zadužena sam za stabilizaciju i poboljšanje procesa proizvodnje, smanjenje škarta sa održavanjem najvišeg nivoa kvaliteta.

Timski rad, inženjerski način razmišljanja, rešavanje praktičnih problema kroz seminarske radove i stručnost profesora na FTN-u odlike su najboljih fakulteta i naši studenti mogu svojom edukacijom da pariraju evropskim i svetskim kolegama.

smoljanic lifting

Mladen Milinić

Mladen MilinicPozdrav kolege,

Moje ime je Mladen Milinić. Diplomirao sam na Departmanu za proizvodno mašinstvo 2008. godine. Ako biste me pitali zašto proizvodno mašinstvo? - odgovor bi bio: mogućnost za rad u struci koja mi omogućava da napravim nešto novo ili usavršim već postojeću mašinu, proces ili tehnološki postupak.

Po završetku studija preselio se sam se u Sjedinjene Američke Države gdje sam ubrzo shvatio da mi plan i program proizvodnog mašinstva daje prednost u traženju posla zbog mogućnosti da konkurišem na mnogo više poslova, za razliku od kandidata koji su studirali po nastavnom planu SAD-a koji vas usko specijalizuje za jednu oblast.

Tako samo i uspio da dobijem moj prvi posao kao Procesni inženjer u PepsiCo Centru za istraživanje i razvoj novih proizvoda (PepsiCo R&D). Znanje stečeno iz termičke obrade i mašinskih elementa, kao i poznavanje procesa proizvodnje je bilo ono što me je izdvajalo i davalo prednost nad ostalim kandidatima.

Trenutno živim u New York-u radim u kozmetičkoj industriji u Avon Centru za razvoj novih proizvoda kao menadžer u inženjerskom odjeljenju, gdje vodim projekte koji omogućavaju prenos procesa izrade i tehnologije iz centra za razvoj u proizvodnju. U svakodnevnom poslu koristim znanje stečeno na studijama, počevši od mehanike fluida i mašinskih elemenata, pa sve do 3D štampe (Rapid tooling and Prototyping).

Sa sigurnošću vam mogu  reći da mi ni na kraj pameti nije bilo da ću jednoga dana raditi na razvoju novih ukusa Pepsija ili nove linije kozmetike, ali ne bih mogao biti zadovoljniji. Ono što želim reći i poručiti budućim kolegama je da studiranje na Departmanu za proizvodno mašinstvo pruža neograničene mogućnosti i vrlo dobru tehničku podlogu za bilo koji posao u razvoju nove tehnologije.

Na pitanje da li ponovo upisao proizvodno mašinstvo, odgovor je jednostavan – definitivno! Kada saberete sve i zapitate se koja vam profesija pruža najviše mogućnosti za uspijeh u karijeri odgovor je jednostavan – masinski inženjer.

S poštovanjem,

Mladen Milinić

 

pepsicolockupbrands 2lineAvon

 

Ivana Ćulafić

Ivana Culafic 1Moje ime je Ivana Ćulafić, rođena sam 20.12.1992. u Vrbasu. Diplomirala sam na Fakultetu tehničkih nauka, smer Proizvodno mašinstvo - usmerenje Računarom podržane tehnologije sa prosekom  9,39. U januaru 2015. godine kao student osmog semestra dobila sam priliku da budem jedan od sedam studenata koji će raditi diplomski rad u kompaniji ATB Sever.  Studiranjem na Fakultetu tehničkih nauka stekla sam dobro teorijsko i praktično znanje, a komapnija ATB Sever mi je omogućila da to znanje primenim na rešavanju konkretnih problema i da to prikažem u svom diplomskom radu. Nakon što sam diplomirala u oktobru 2015. godine dobila sam ponudu da radim za kompaniju ATB Sever na radnom mestu tehnologa.

Kao tehnolog u kompaniji ATB Sever moj prvi posao je bio vezan za izradu komponenti elektromotora sestrinskih kompanija. Izrada komponenti je bio nov proizvodni program za našu kompaniju i uslovilo je preseljenje opreme iz sestrinskih kompanija. Takav posao je podrazumevao raspoređivanje mašina tako da se tehnološki proces odvija sa što manje zastoja i vremenskih gubitaka, određivanje načina manipulacije delovima, određivanje mesta za pripremke i obradke, određivanje transportnih staza, puštanje mašina u rad, usvajanje novog proizvodnog programa, kreiranje upravljačkih programa za CNC mašine i koordinacija sa kompanijom od koje je oprema preseljena. Nakon usvajanja proizvodnog programa moj posao je bio pregovor sa sestrinskim kompanijama o tehničkim pitanjima, dogovor o rokovima isporuke, programiranje CNC mašina, izrada specijalih alata i pribora, planiranje proizvodnje, kao i projektovanje tehnoloških procesa obrade. Master strudije sam završila 2018. godine takođe na smeru Proizvodno mašinstvo sa prosekom 9,22.

U januaru 2019. godine sam napredovala i postala sam i tehnolog za viskonaponske i niskonaponske elektromotore, čime sam dobila mogućnost proširenja svog znanja i napredovanja u tehničkoj struci. S obzirom da se kompanija ATB Sever bavi projektnom proizvodnjom, gde se pojedinačni elektromotori proizvode prema specijalnim zahtevima kupaca posao je veoma dinamičan. Kao tehnolog na liniji viskonaponskih i niskonaponskih motora moj posao podrazumeva: unapređenje proizvodnog procesa, projetovanje tehnoloških procesa obrade, kontrolu usklađenosti konstruktivne dokumentacije sa tehnološkim mogućnostima našeg proizvodnog pogona, optimizaciju tehnološkog procesa, smanjenje škarta, projektovanje specijalnih alata i pribora, poručivanje kataloških alata i pribora, poručivanje standardnih i specijalnih merila, analizu tehnoloških vremena - optimizaciju kao i rešavanje tehnoloških problema u proizvodnji.

Od januara 2020. godina postala sam i član tima za sprovođenje LEAN projekta u našoj kompaniji.

Ivana Culafic 2

Dr Aleksandar Čabrilo

Aleksandar CabriloPoštovane kolege,

Moje ime je Aleksandar Čabrilo i po zanimanju sam doktor mašinskog inžinjerstva. Diplomirao sam na departmanu za proizvodno mašinstvo na usmerenju tehnologije u mašinstvu 2007. godine. Moja karijera započinje u fabrici autobusa Neobus na poziciji konstruktora vozila, a od 2019. godine radim na poziciji tehničkog direktora u Holandskoj firmi DEC International i naučni saradnik sam na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Moje interesovanje je uvek bila nauka i proizvodnja. Proizvodnja u smislu njene organizacije, a nauka u samom proizvodu. Da bih proizvod bio dobar potrebno je da naučiš kako da obezbediš dobru komunikaciji između tržišta i zaposlenih, da shvatiš zašto je neophodan kontinualan razvoj zaposlenih, potom zašto je neophodno neprekidno ulaganje u nove proizvode kao i u mašine i opremu, da naučiš zašto je neophodno usavršavanje kontrole i smanjenje škarta. Pre upisa u studije rekli su mi koliko si u ovome dobar je direktna ocena tvog znanja.

Moje opredeljenje za izbor proizvodnog mašinstva u okviru Fakulteta tehničkih nauka jesu naučne oblasti koje bi me naučile kako i na koji način da napravim proizvod. U prve tri godine sticao sam znanja u oblasti materijala, tehnologije obrade rezanjem, livenjem, plastičnom deformacijom, termičkom obradom. Nakon treće godine shvatio sam da su materijali, tehnologije spajanjem, livenje i inžinjerstvo površina više prikladnije mojim interesovanjima.

Fakultet tehnički nauka budućim akademskim građanima daje široko znanje koje je neophodno za uspešno vođenje jednog preduzeća. Putovanje kroz kampus znanja, umeća, savremenih informacija i veština u društvu sjajnih profesora, asistenata i kolega sa departmana, oblikuje mladog čoveka u budućeg inženjera i stručnjaka spremnog na mnoge izazove koje postavlja savremena industrija kako u zemlji tako i inostranstvu i kao takvo, za mene je bilo od neprocenjivog značaja.

Trenutni trend pokazuje da su internacionalne i domaće kompanije spremne da investiraju u ovakve stručnjake jer jedino kvalitetan kadar može da dovede jednu kompaniju na poziciju tržišnog lidera u svojoj oblasti, a u takvom okruženju zadovoljstvo Mašinskih inženjera ne izostaje.

Izuzetnu zahvalnost za neophodna znanja i veštine izražavam departmanu za Proizvodno mašinstvo i želim još više uspeha u daljem radu.

Ranko i Dragana Adamović

AdamoviciMaster diplome na studijskom programu Proizvodno mašinstvo Fakulteta tehničkih nauka stekli smo 2008. godine. Zajedničkim radom, tokom studiranja, uverili smo se da ova oblast pruža široku lepezu mogućnosti zaposlenja i otvara vidike na više horizonata. Pre svega stručna a potom i korektna atmosfera prisutna je na Departmanu za proizvodno mašinstvo ali i Fakultetu tehničkih nauka u celini, zahvaljujući kadru koji su iznedrili vrhunski stručnjaci, najbolji profesori a ponajviše veliki ljudi decenijama unazad.

Bračni par, Dragana i Ranko Adamović, danas zaposleni kao nastavnici u Tehničkoj školi u Kikindi, potvrda su da potreba za inženjerskim kadrom i u vanprivredi i te kako postoji. Čak šta više, neophodna je prisutnost struke, racionalnost u odlučivanju, objektivno sagledavanje problema i zadataka koji stoje pred nama kao i sposobnost efikasnog rešavanja i reagovanja u različitim situacijama. Svi ovi epiteti inženjerskog poziva stiču se tokom studija kroz vreme provedeno sa profesorima i asistentima koji ostavljaju kompletan utisak sa stanovišta pedagogije i struke na visokom nivou. Upravo ta dvosmerna saradnja formira put od studenta do budućeg kolege koji ima težinu ali i pruža zadovoljstvo.

Tehnička škola u Kikindi uskoro će navršiti 100 godina postojanja. Ta tradicija u obrazovanju i vaspitanju još više nas podstiče i motiviše da danas, svakoga dana uložimo što više sebe kako bi sutra imali još jače motorne snage razvoja čitavog društva. Škola obrazuje učenike u području rada mašinstvo i obrada metala u okviru kojeg učenici prate nastavu iz svih predmeta koji su temelj izučavanja i na fakultetu, počev od mehanike i materijala, preko proizvodnih tehnologija, pa sve do projektovanja, konstruisanja i automatizacije proizvodnje primenom računara.

Dragana i Ranko drže nastavu iz više predmeta vezanih za projektovanje tehnoloških procesa i sistema i programiranje CNC mašina u okviru obrazovnog profila Tehničar za kompjutersko (CNC) upravljanje. Ovaj smer Tehničke škole predstavlja uvertiru budućim studentima Departmana za proizvodno mašinstvo Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, te je između ove dve ustanove i uspostavljena saradnja koja se ogleda u razmeni informacija i izvođenju prezentacija sa ciljem školovanja što većeg broja mladih ljudi. Upravo ta saradnja plod je zdrave i otvorene saradnje između nekadašnjih profesora i asistenata sa jedne i studenata sa druge strane, a danas kolega i poslovnih prijatelja.

Tomislav Pozder

Tomislav PozderPoštovane kolege,

Moje ime je Tomislav Pozder. Diplomirao sam na departmanu Proizvodno mašinstvo na usmerenju Tehnologije u mašinstvu 2007 godine. Tada smo na Proizvodnom mašinstvu prve tri godine pohađali osnovne kurseve poput, tehnologija obrade rezanjem, livenjem, plastičnom deformacijom, teorija mašinskih materijala, termičke obrade, inženjerstva površina i mnoge druge, da bismo se nakon treće godine odlučili na jedno od tri stručna usmerenja i pohađali detaljne kurseve. Ovo putovanje kroz kampus znanja, umeća, savremenih informacija i veština u društvu sjajnih profesora, asistenata i kolega sa departmana, oblikuje mladog čoveka u budućeg inženjera i stručnjaka spremnog na mnoge izazove koje postavlja savremena industrija kako u zemlji tako i inostranstvu i kao takvo, za mene je bilo od neprocenjivog značaja.

Radeći za kompaniju HAHN+KOLB doo više od 8 godina, bio sam u prilici da se na terenu susrećem sa različitim izazovima kod kupaca, od izbora pravog alata kao ekonomski prihvatljivog rešenja, postavljanja kompletnog tehnološkog procesa izrade radnih komada i time preporuke adekvatnih alata i geometrije kod svake operacije pojedinačno u zavisnosti od vrste materijala obrade, termičkog stanja, vrste mašine, tipa proizvodnje, veličine serije u mašinskoj obradi, do pružanja usluge kupcima u daljem toku proizvodnje kako tehničke prirode sa adekvatnim režimima obrade, tako i logističke sa tačnim i JUST IN TIME isporukama. Kontinualni razvoj zaposlenih u kompaniji HAHN+KOLB doo ogleda se u stalnim tehničkim i prodajnim obukama u zemlji i inostranstvu kao i organizaciji praktičnih demonstracija alata i rešenja na terenu.

Za uspešnu realizaciju ovih i mnogih drugih izazova na obostrano zadovoljstvo, neophodna je sinergija znanja i veština koje sam stekao na Departmanu za Proizvodno mašinstvo, zahvaljujući predanom radu i trudu profesora i asistenata koji sa uvek bili tu kao podrška sa jedne strane i sopstveno zalaganje i marljivosti sa druge strane. Jedinstvo teoretskog znanja stečenog na katedrama Proizvodnog Mašinstva iz oblasti Materijala, Termičke obrade, Mašinske obrade, Tehnologije livenja, zavarivanja i deformisanja kao i Inženjerstva površina i mnogih drugih, i neophodnog daljeg praktičnog rada, savremenog inženjera čini sposobnim za rešavanje mnogih problema u u našoj branši.

Trenutni trend pokazuje da su internacionalne i domaće kompanije spremne da investiraju u ovakve stručnjake jer jedino kvalitetan kadar može da dovede jednu kompaniju na poziciju tržišnog lidera u svojoj oblasti, a u takvom okruženju zadovoljstvo Mašinskih inženjera ne izostaje.

Izuzetnu zahvalnost za neophodna znanja i veštine izražavam departmanu za Proizvodno mašinstvo i želim još više uspeha u daljem radu.

Dejan Stojaković

Dejan StojakovicPoštovanje,

Zovem se Dejan Stojaković i trenutno živim i radim u Sjedinjenim Americkim Drzavama. Po obrazovanju i struci sam mašinski inženjer proizvodnog mašinstva, a doktorirao sam metalurgiju.

Nakon završetka osnovnih studija proizvodnog mašinstva na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, na smeru Proizvodno Mašinstvo II (danas Savremene tehnologije oblikovanja materijala – STOM), zaposlio sam se na Institutu za Proizvodno Masinstvo (danas Departman za proizvodno mašinstvo) kao asistent pripravnik i upisao magistarske studije iz oblasti nauke o materijalima.

U tom periodu ukazala mi se prilika da upišem doktorske studije u Sjedinjenim Americkim Drzavama, kojoj sam se i odazvao. Doktorske studije sam zavrsio na Dreksel Univerzitetu u Filiadelfiji, u drzavi Pensilvanija, na katedri Nauke o Materijalima i Inzenjerstvu, gde sam takođe pomagao u organizovanju i sprovođenju laboratoriskih vezbi iz oblasti metalurgije.

Po zavrsetku studija zaposlio sam se u kompaniji Matirion u drzavi Njujork, gde sam kao inženjer za istraživanje i razvoj, radio na razvoju i proizvodnji najnovijih legura za upotrebu u savremenoj elektronici. Kasnije sam preuzeo odeljenje proizvodnog inženjerstva i unapređen sam u tehničkog menadžera.

Ukazala mi se prilika da prosirim svoja iskustva i rad sa drugim materijalima. Presao sam u kompaniju Dzejms Evri koja se bavi dizajnom, proizvodnjom i prodajom nakita od dragocenih metala u Kervilu, u drzavi Teksas. Kao tehnološki menažer za materijale i procese testirao sam i uveo opremu i razvio proces savremene proizvodnje lančića. Kasnije sam unpređen u starijeg menadžera livnice i laboratorije za testiranje materijala.

Stečeno obrazovanje me je dobro pripremilo za izazove koji su postavli ispred mene, a to i vama želim - puno uspeha!

Srdačan pozdrav, Dejan Stojaković

stojakvic 2

Aljoša dr Ivanišević

Aljosa dr IvanisevicMoje ime je Aljoša Ivanišević i 2010. godine sam završio proizvodno mašinstvo, smer savremene tehnologije oblikovanja materijala. Nakon završetka master studija upisao sam doktorske studije iz oblasti tehnologije plastičnog deformisanja i počeo da radim kao istraživač saradnik na projektu Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja. Nakn 5 godina rada na FTNu i bavljenja naukom odlučio sam da svoju karijeru nastavim u auto industriji. 2015. godine sam prešao u kompaniju Robert BOSCH na poziciju procesnog inženjera zaduženog za procese hladnog oblikovanja i presovanja gde i danas radim. 2018. godine pored poslovnih i porodičnih obaveza uspeo sam da krunišem svoj naučno-istraživački rad odbranom Doktorske disertacije.
Kao procesni inženjer u oblasti proizvodnje sistema brisača i elektro motora zadužen sam, kako za stabilizaciju proizvodnih procesa tako i za njihovo unapređenje, smanjenje troškova i škarta, a sve u cilju poštovanja najvišeg nivoa kvaliteta, po kom je BOSCH poznat u svetu. Posao kojim se bavim je dosta dinamičan i zahtevan i znanje stečeno tokom studija mi je puno pomoglo da se brzo uklopim u tako dinamičan sistem. Kvalitet studija mašinstva na Fakultetu tehničkih nauka potvrđuje i činjenica da je skoro čitav tim procesnih inženjera u BOSCH-ovoj fabrici u Pećincima, svoju diplomu stekao baš na Fakultetu tehničkih nauka na smeru mašinstvo. Ključna prednost FTNa i studija mašinstva je to što kroz projektne zadatke studenti razvijaju inženjerski način razmišljanja.

 

 

Aljosa dr Ivanisevic2

Darko Palalić

Darko Palalic 1Poštovane kolege,
Moje ime je Darko Palalić. Master studije na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, na Departmanu za proizvodno mašinstvo, smer tehnologije za plastično oblikovanje materijala završio sam 2010. godine. Master rad sa temom: Poboljšanje efikasnosti proizvodnih sistema primenom alata LEAN koncepta. Sigurno se pitate odakle sada veza proizvodnog mašinstva, menadžmenta i interesovanja za LEAN. Postoji velika i neraskidiva veza.
Posle završene Srednje mašinke škole u Novom Sadu, smer Tehničar za CNC mašine, logičan nastavak školovanja je bilo na Departmanu za proizvodno mašinstvo. Ono što možete da očekujete i da dobijete na ovom Departmanu jesu savremena aktuelna tehnička znanja. Takođe Departman raspolaže kompetentnim profesorima, koji su dostojni naslednici čuvenih profesora koji su osnovali Departman za proizvodno mašinstvo. U struci je bitno ne samo šta radite, nego da radite sa svrhom. Ovde se vraćam na LEAN, jer nije samo dovoljno poznavati mašinske elemente, tehnološke postupke obrade materijala, CAD/CAM projektovanje. Ništa manje je važno kako prezentovati svoj projekat-proizvod kolegama i profesoru, kako optimizovati tokove proizvodnje sa minimalnim rasipanjem materijala, vremena, resursa, itd. Sve ove veštine možete dobiti na Departmanu za proizvodno mašinstvo zahvaljujući kvalitetnim predavanjima, laboratorijskim vežbama, prilikom izrade seminarskih radova, posetama privrednim subjektima koje Departman organizuje u zemlji i inostranstvu.
Zahvaljujući takvoj stečenoj osnovi u znanju, sa uspehom godinama radim u kompaniji Carlsberg na mnogim pozicijama. Trenutno sam Supply Chain Technical Director u Carlsberg Denmark A/S. Zadužen sam za tehničko održavanje opreme, energetski deo u pivari, sprovođenje projekata u instalaciji nove i nadogradnji postojeće opreme, stalno unapređenje veština zaposlenih i proizvodnog procesa primenom LEAN alata, itd.
Fleksibilno savremeno tehničko tržište traži kvalitetne mašince, a vi poštovane kolege svakako to možete postići na Departmanu za proizvodno mašinstvo, bilo da ostajete da radite u nauci na Departmanu ili da radite u privredi.
Izuzetnu zahvalnost za neophodna znanja i veštine izražavam departmanu za Proizvodno mašinstvo i želim im još više uspeha u daljem radu.

 

Darko Palalic 4

Darko Palalic 3Darko Palalic 2

Jovan Vukman

Jovan Vukman1Moje ime je Jovan Vukman. Master studije na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, na Departmanu za proizvodno mašinstvo, smer računarom podržane tehnologije završio sam 2010. godine. Po završetku master studija, upisao sam doktorske studije na studijskom programu Mašinstvo. Početkom 2011. godine zaposlio sam se na Fakultetu tehničkih nauka kao istraživač pripravnik na projektu koji je finansiran od strane Ministarstva prosvete i tehnološkog razvoja.

Nakon tri godine provedene u zvanju istraživača pripravnika izabran sam u zvanje istraživač saradnik. Kao zaposleni na Fakultetu tehničkih nauka proveo sam sedam godina. Svih sedam godina izvodio sam vežbe iz predmeta koji pripadaju užoj naučnoj oblasti Tehnološki procesi, tehnoekonomska optimizacija i virtuelno projektovanje. Trenutno sam u procesu izrade doktorske disertacije na temu optimizacije tehnoloških procesa izrade tankozidnih delova od legure aluminijuma, koja se u velikoj meri zasniva na eksperimentalnim rezultatima i primeni računarom podržanih tehnika i metoda projektovanja i optimizacije, koje sam izučavao tokom osnovnih, master i doktorskih studija.

Početkom 2018. godine počeo sam da radim za multinacionalnu kompaniju ROBERT BOSCH, na poziciji procesnog inženjera za procese montaže sistema ruku brisača za veliki broj tipova automobila. Na poziciji procesnog inženjera, zadužen sam, između ostalog za stabilizaciju proizvodnih procesa, unapređenje proizvodnih procesa, optimizaciju procesa, smanjenje troškova i škarta, a sve u cilju zadovoljenja i poštovanja najvišeg nivoa kvaliteta, po kome je ROBERT BOSCH poznat u celom svetu. Posao koji obavljam je izuzetno dinamičan, zahtevan, odgovaran i znanje stečeno tokom studija omogućilo mi je da se lako prilagodim na rad u sadašnjoj kompaniji. Veliki broj kolega sa kojima sarađujem u kompaniji završio je studije mašinstva na Fakultetu tehničkih nauka, što govori o kvalitetu i ozbiljnosti studija na ovom fakultetu. Tokom studiranja na studijskom programu proizvodno mašinstvo Fakulteta tehničkih nauka, studenti se uče inženjerskom razmišljanju, pristupu rešavanja složenih inženjerskih problema kroz projektne i seminarske zadatke koji između ostalog edukuju studente da rade timski, što je jako važno za rad u industriji.

 

Jovan Vukman2

Ljubiša Trivković

Ljubisa.Trivkovic1Poštovane kolege,

Moje ime je Ljubiša Trivković.
2015. godine sam završio osnovne studije, a 2016. master studije na studijskom programu PROIZVODNO MAŠINSTVO, smer SAVREMENE TEHNOLOGIJE OBLIKOVANJA MATERIJALA. Od strane Fakulteta tehničkih nauka mi je uručena diploma za najboljeg studenta iz oblasti mašinskog inženjerstva.
Znanja stečena na Fakultetu tehničkih nauka sam 2016. godine počeo primenjivati u Slovenačkoj firmi “INSTITUT ZA VARILSTVO D.O.O”. Svoja znanja sam proširio specijalizacijom za Međunarodnog inženjera zavarivanja (IWE) i Međunarodnog inspektora zavarivanja (IWI-C). Zadužen sam za obuku i sertifikaciju lica za NDT, sertifikaciju zavarivača, ispitivanje zavarenih spojeva, kvalifikaciju tehnologije zavarivanja, mehanička ispitivanja materijala i upravljanje platforme “DISTANCE LEARNING” preko koje vršimo obuku IWE/IWT.

U ovako svestran i dinamičan posao sam samouvereno zakoračio jer sam bio siguran da trud i zalaganje koje su uložili profesori i njihovi saradnici sa Departmana za proizvodno mašinstvo, daju dobru osnovu za inženjersko razmišljanje i donošenje brzih i ispravnih rešenja. Kako FTN i Departman za proizvodno mašinstvo prate novitete, trendove i aktuelnosti, nećete biti uskraćeni za saznanjima na svetskom nivou. Bićete rame uz rame sa kolegama iz drugih država i sa drugih visokoškolskih ustanova. Timski rad i želju za rešavanjem inženjerskih problema će u vama probuditi vrhunski tim stručnjaka sa međunarodnim priznanjima. Bitno je napomenuti da i kad uspešno završite obrazovanje i uđete u poslovne vode, znate da na Fakultetu tehničkih nauka uvek imate otvorena vrata.

Ljubisa.Trivkovic2