Đao Tong univerzitet u Šangaju je otvorio konkurs za razmenu studenata Univerziteta u Novom Sadu tokom letnjeg semestra 2019/2020. ili tokom 2020/2021. akademske godine na bilo kom fakultetu u sklopu Đao Tong univerziteta u Šangaju, osim Medicinskog fakulteta (School of Medicine), Naprednog instituta za finansije u Šangaju (Shanghai Advanced Institute of Finance) i Antai koledža za ekonomiju i menadžment (Antail College of Economics & Management). Detaljnije informacije o konkursu nalaze se u informativnom paketu koji je linkovan ispod konkursa dok se informacije o fakultetima nalaze na sajtu partnerskog univerziteta. Za izbor predmeta potrebno je konsultovati sajt partnerskog univerziteta ili kontaktirati koordinatore sa odgovarajućeg fakulteta (kontakti su navedeni u informativnom paketu).

 

Na raspolaganju su 2 stipendije Đao Tong univerziteta u Šangaju za studente Univerziteta u Novom Sadu u iznosu od 7.500,00 CNY za jedan semestar na razmeni (oko 955 EUR) koje će biti dodeljene studentima koji prođu selekciju. Odabrani studenti će biti oslobođeni plaćanja školarine i troškova smeštaja na kampusu (Xuhui ili Minhang). Mesto u domu na kampusu je potrebno rezervisati onlajn na vreme jer mesta nisu zagarantovana. Putne troškove studenti snose sami.

Odabrani studenti će imati obavezu da podnesu zahtev za vizu u ambasadi Kine i da kupe zdravstveno osiguranje (detalji u informativnom paketu).

Više o konkursu možete saznati ovde