Back to Top
Alati za obradu rezanjem
Ispitivanje uzroka havarija
Obrade skidanjem strugotine
Numeričke simulacije procesa proizvodnje
Projektovanje i izrada alata
Nanošenje zaštitnih prevlaka
3D štampa
Ispitivanje strukture materijala
Održavanje mašina i uređaja
Vrhunska merna oprema
Dobro opremljene laboratorije

Poseta studenata I godine kompanijama „LPO“ i „Termometal“

Dana 05.11.2018. godine, student I godine Proizvodnog mašinstva, u pratnji nastavnika i asistenata sa Departmana za proizvodno mašinstvo, posetili su proizvodne pogone kompanija „Livnica preciznih odlivaka (LPO)“ i „Termometal“ iz Ade. Livnica preciznih odlivaka se bavi proizvodnjom komponenti od superlegure nikla za ugradnju u mlazne motore svetskih proizvođača poput Rolls Royce, Pratt & Whitney, General Electric, Hamilton Standard, MTU i dr. Kompanija Termometal se bavi maloserijskom proizvodnjom složenih i specijalnih delova, alata i sklopova za veliki broj inostranih kompanija u oblasti automobilske industrije i ostalih grana mašinogradnje, kao što su Chaeffler, Bosh, Thysenkrupp, Optima, Sommer, Le Belier, Liebherr, i dr.

Opširnije...

Unimet - FKL - Termometal 2018

Dana 06.06.2018. godine realizovana je stručna ekskurzija za studente 6. semestra studijskog programa Proizvodno mašinstvo, u okviru koje su posećene tri uspešne proizvodne kompanije iz okruženja: „Unimet“ iz Кaća, „FКL“ iz Temerina i „Termometal“ iz Ade.

Opširnije...

Carlsberg Srbija d.o.o. 2017

Za studijske programe Proizvodnog mašinstva (master akademske studije – računarom podržane tehnologije) i Inženjerstva zaštite životne sredine (osnovne akademske studije) u okviru predmeta Sistemi za upravljanje zaštitom životne sredine svake godine Katedra za metrologiju, kvalitet, pribore, alate i ekološko inženjerske aspekte organizuje jednodnevnu posetu kompaniji Carlsberg Srbija d.o.o. u Čelarevu.

Opširnije...

Strana 1 od 2