Back to Top
 
 

ERAZMUS+ ODLAZNA MOBILNOST STUDENATA UNIVERZITETA U NOVOM SADU PREMA DRŽAVAMA ČLANICAMA EU I TREĆIM ZEMLjAMA PRIDRUŽENIM PROGRAMU

ERAZMUS+ KA131

 

Univerzitet u Novom Sadu raspisuje jedinstveni Javni poziv za prijavu studenata za Erazmus+ odlaznu mobilnost u letnjem semestru 2023/2024.i deo mobilnosti u zimskom semestru 2024/2025. godine sa Univerziteta u Novom Sadu prema visokoškolskim ustanovama iz država članica EU i trećih zemalja pridruženih Programu (ranije poznate kao programske zemlje - članice EU, Severna Makedonija, Island, Lihtenštajn, Norveška, Turska).

Međunarodna letnja škola

U periodu od 29.8.2023. - 11.9.2023. god. sprovedena je druga po redu međunarodna letnja škola, čija je tematika fokusirana na savremenim tehnologijama oblikovanja metalnih i polimernih materijala. Ovaj vid letnje škole predstavlja deo Centralnoevropskog programa univerzitetske razmene (Central European Exchange Program for University Studies - CEEPUS). 

Stipendija za studente „IHM“ doo Bijeljnina

Preduzeće „IHM“ doo Bijeljnina (BIH) želi da stipendira studente jednu ili dve godine završih godina našeg Fakulteta, bilo sa osnovnih bilo sa master studija.

Jedini uslov je da studeti budu poreklom sa područja Bijeljine, te da se obavežu da će u završetku studija zasnovati radni odnos u firmi 1-2 godine (u zavisnosti od individualnog dogovora).

STRUČNA PRAKSA U GRUNDFOS KOMPANIJI (INĐIJA) - ODELJENJE ZA KVALITET

O Grundfosu:

Grundfos je jedna od vodećih kompanija u oblasti naprednih rešenja za pumpe i tehnologiju vode, sa više od 19 000 zaposlenih u preko 60 država širom sveta. Sve što radimo se temelji na našoj fundamentalnoj želji da doprinesemo globalnoj održivosti kroz razvoj tehnologija koje poboljšavaju kvalitet života ljudi i brinu o planeti. Mi, u Grundfosu, verujemo da inovacija nije samo poslovna prilika, već i obaveza. Ono što nam je zaista ključno jeste uticaj koji imamo, a ne kratkoročni profit. Postajući deo Grundfos tima, individua može da doprinese našim ciljevima ostavljajući svoj trag, bez obzira na ulogu u kompaniji.

SIEMENS takmičenje

Dragi studenti,

Imamo lepu vest za vas! SIEMENS, svetski lider u industrijskoj tehnologiji, organizuje jedno nezaboravno takmičenje u Minhenu. Ovaj prestižni događaj pruža vam priliku da pokažete svoje kreativne sposobnosti i veštine u modeliranju.

Takmičenje se održava u NX CAD-u, vodećem softveru za 3D modeliranje. Bez obzira na vaše prethodno iskustvo u korišćenju ovog alata, imate priliku da se prijavite i učestvujete. SIEMENS je obezbedio pristup SIEMENS Xcelerator Academy portalu, gde možete pronaći sve materijale i video uputstva za korišćenje NX CAD-a. Ovo je idealna prilika za vas da steknete nove veštine i usavršite se u svetu industrijskog modeliranja.

Besplatna letnja škola u LJubljani

U periodu 29.08.2023. - 11.09.2023. god. u Ljubljani (Slovenija) biće održana druga po redu međunarodna letnja škola čija tematika se odnosi na savremene tehnologije oblikovanja metalnih i polimernih materijala (2nd International CEEPUS Summer course of modern forming technologies). Letnja škola o savremenim tehnologijama oblikovanja je deo Centralnoevropskog programa univerzitetske razmene (Central European Exchange Program for University Studies - CEEPUS). Više informacija o CEEPUS programu možete pronaći na sledećoj Web adresi: https://www.uns.ac.rs/index.php/c-saradnja/razmena-studenata/programi-razmene/program-ceepus-c.

Letnja škole će se realizovati kroz određeni broj predavanja, i laboratorijskih/pokaznih vežbi kao i posete fabrikama. Predavanja će se realizovaće putem nastave, podeljena po temama, a predavači su profesori sa mašinskih/tehničkih fakulteta sa prostora bivše Jugoslavije (Makedonija, Slovenija, Hrvatska i Srbija). Pored predavanja, vežbi i intenzivnog zajedničkog rada, planirane su i druge aktivnosti: obilazak Slovenije kroz celodnevne izlete, zajednička druženja i dr. Letnja škola je prvenstveno namenjena studentima proizvodnog mašinstva 4. godine osnovnih i 1. godine master studija ali se mogu prijaviti i studenti ostalih mašinskih smerova pomenutih godina studija.

Strana 1 od 19