Back to Top
 
 

Ostvareni vrhunski rezultat za 2023. godinu naših kolega

Univerzitet u Novom Sadu se ističe po brojnim vrhunskim dostignućima, uklјučujući mnogobrojne međunarodne projekte, objavlјene naučne radove u prestižnim međunarodnim časopisima, inovativna tehnička rešenja i patente, osvojene nagrade u oblasti umetnosti i druge oblike prepoznavanja.

Kompanija Grundfos - Praksa u odeljenju kvaliteta - metrologija

Grundfos, danska kompanija, globalni lider u inovativnim rešenjima za proizvodnju vodenih pumpi raspisala je Konkurs za praksu u odeljenju kvaliteta - metrologija, za studente završne godine master studija ili inženjere bez radnog iskustva koji žele da započnu karijeru u globalnoj kompaniji.

Odgovornosti:

  • Nabavka nove merne opreme i uvođenje novih tehnologija merenja u proizvodnji 
  • Razvoj, dokumentovanje i održavanje kalibracionih procedura i metoda prema standardima, tehničkim crtežima i drugim tehničkim zahtevima
  • Validacija kontrolnih metoda - MSA studije
  • Praćenje proizvodnih procesa i podrška proizvodnji statističkim alatima - sposobnost procesa i statistička kontrola procesa
  • Izrada i sprovođenje složenih analiza u mernoj laboratoriji različitim metodama - CMM, kontrola hrapavosti, sila, optičke metode…

Prezentacija kompanije KOVIS BP doo za studente mašinstva

Pozivamo studente mašinstva Fakulteta tehničkih nauka da u PONEDELJAK 10.6.2024. godine od 12.00 u svečanoj sali 301 (na 3. spratu u kuli FTN-a) prisustvuju prezentaciji kompanije KOVIS BP doo iz Bačke Palanke.

KOVIS GROUP je jedna od vodećih kompanija u Evropi za razvoj i proizvodnju komponenti za železničku industriju, kao što su kočioni diskovi, kućišta ležaja i razni delovi za železničku industriju i druge industrijske sektore. Sa više od 40 godina tradicije, danas se KOVIS GROUP sastoji od četiri kompanije, među kojima je KOVIS BP u kojoj se vrši kvalitetna obrada i finalna proizvodnja ležaja kućišta za putničke i teretne vagone.

Kompanija je najveći proizvođač kućišta ležajeva za teretne vagone u Evropi. U kompaniji je razvijeno i proizvedeno više od 550 različitih tipova kočionih diskova za sve vrste železničkih vozila - od lokomotiva, prigradskih vozova, tramvaja i metroa do brzih vozova. Inovativni pristup i visokokvalitetni proizvodni procesi omogućavaju da kao proizvođač menjača, kućišta ležajeva, prirubnica, konzola i drugih proizvoda, ponudimo proizvode prema željama naših kupaca. Kompanija proizvodi i izvozi svoje proizvode u više od 32 zemlje i sarađuje sa više od 100 kompanija među kojima su Bombardier, Siemens, Deutsche Bahn AG, VTG, Bonatrans, SNCF, ÖBB, Nedtrain, Alstom, Stadler, Škoda, TSA, Voith i dr.

Kompanija KOVIS BP DOO će tokom svog predstavljanja ponuditi studentima mogućnost izrade stručnih praksi , završnih radova i zaposlenja.

Stručna praksa u kompaniji MTU Maintenance Serbia

Kompanija MTU Maintenance Serbia poziva entuzijastične i motivisane studente završnih godina osnovnih i master studija, koji bi želeli da se prijave za stručnu praksu i pridruže se timu inženjera.

Budući praktikanti bi praksu sticali kroz podržavanje tekućih i svakodnevnih projekata i operacija, a kroz zadatke procesnih inženjera i inženjera opravke.

Ovo je jedinstvena mogućnost da studenti završnih i master studija steknu svoje radno iskustvo u dinamičnom i podržavajućem okruženju u visoko-tehnološkoj kompaniji u avio-industriji.

Pripravnički staž je plaćen, a link za konkurisanje potencijalnih kandidata ka otvorenim pozicijama možete pronaći OVDE.

Stručna ekskurzija studenata 3. godine proizvodnog mašinstva

Obaveštavaju se studenti III godine studijskog programa PROIZVODNO MAŠINSTVO da će se u sredu 05.06.2024. godine realizovati stručna ekskurzija, u okviru koje će se posetiti preduzeća „Unimet“ iz Kaća, „FKL“ iz Temerina i „Termometal“ iz Ade.

Polazak je u 8.30 ispred Ekonomskog fakulteta. Mole se studenti da dođu na navedeno mesto u 8.20. Planirani povratak je do 18.00.

Prisustvo studenata III godine Proizvodnog mašinstva je obavezno. i smatra se kao deo nastave na predmetima 6. semestra. Studenti koji nisu iz zdravstvenih ili nekih drugih opravdanih razloga u mogućnosti da idu na ekskurziju moraju da se prethodno jave i opravdaju izostanak kod asistenta Dejana Božića  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. (do utorka 04.06.2024. до 12.00).

Prezentacije studijskih grupa Proizvodnog mašinstva

Poštovani studenti druge godine Proizvodnog mašinstva,

U narednom periodu, od 16.06. do 26.06.2024., potrebno je izborom odgovarajućeg izbornog predmeta iz 3. godine, da se opredelite za studijsku grupu.

Prezentacija studijskih grupa održaće se 03.06.2024. u 12:15h u sali 201.

Budite veoma pažljivi prilikom izbora, jer kasnije promene nisu moguće. 

Dodela nagrada iz Fonda “Momčilo Momo Novaković”

Fakultet tehničkih nauka je u petak, 24. maja 2024. godine, u okviru proslave jubileja 64 godine od osnivanja i 50 godina od sticanja imena Fakultet tehničkih nauka, svečano dodelio nagrade iz Fonda "Momčilo Momo Novković".

Studenti Departmana za proizvodno mašinstvo posetili 66. Međunarodni sajam tehnike u Beogradu

Veoma veliki broj kompanija izlagača predstavili su se na 66. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu. Ova godišnja manifestacija, koja se smatra epicentrom inovacija i tehničkog napretka, pružila je studentima Departmana za proizvodno mašinstvo uvid u najnovije tehnološke trendove i prakse u industriji.

Poseta je organizovana kao deo nastojanja Departmana za proizvodno mašinstvo da proširi horizonte svojih studenata i poveže ih sa realnim svetom industrije.

Strana 1 od 22