Back to Top
 
 

Prezentacija kompanije GRUNDFOS SRBIJA DOO

U SREDU 20.3.2024. godine od 13.00 u SVEČANOJ SALI FTN-a održaće se prezentacija kompanije GRUNDFOS SRBIJA DOO iz Inđije.
Kompanija Grundfos je internacionalna kompanija koja postoji više od 75. godina i trenutno zapošljava više od 20.000 radnika širom sveta. Kompanija se bavi proizvodnjom pumpi za vodu, sa ciljem zaštite, poštovanja i unapređenja toka vode.
Kompanija je u prethodnom periodu zaposlila veliki broj mladih inženjera mašinstva, elektrotehnike, mehatronike, industrijskog inženjerstva i drugih srodnih disiplina, kao i studenata koji su putem stručne prakse ostali i zasnovali radni odnos.
Grundfos Srbija doo je dobitnik sertifikata Top Employer u Srbiji za 2024. godinu, što je znak koliko se u kompaniji vodi računa o zaposlenima. Kompanija je Platinum učesnik na predstojećem sajmu zapošljavanja i praksi za studente mašinstva i saobraćaja pod nazivom CAREER FAIR koji će se održati u aprilu ove godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.
U okviru prezentacije kompanija će prikazati različite mogućnosti zaposlenja inženjera tehničke struke, kao i realizaciju plaćenih stručnih praksi studenata.

Javni poziv za prijavu studenata za Erazmus+ odlaznu mobilnost

Univerzitet u Novom Sadu raspisuje jedinstveni Javni poziv za prijavu studenata za Erazmus+ odlaznu mobilnost u akademskoj 2024/2025. godini sa Univerziteta u Novom Sadu prema visokoškolskim ustanovama iz država članica EU i trećih zemalja pridruženih Programu (ranije poznate kao programske zemlje - članice EU, Severna Makedonija, Island, Lihtenštajn, Norveška, Turska).

ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA: četvrtak, 29. februar 2024. godine do 23.59 časova

Kandidati zainteresovani za detalje konkursa, informacije o prijavi mogu pronaći OVDE.
 

Dvonedeljna praksa za studente u kompaniji NIS

Kompanija NIS pokrenula je novi koncept dvonedeljne prakse za studente, koji je razvijen u skladu sa potrebama i zahtevima fakulteta za obaveznim studentskim praksama u trajanju od 80 sati. Program je kreiran da pruži studentima praktično iskustvo i uvid u radne procese u našoj industriji.

Planirani početak prakse je 11. mart 2024. godine.

Mogućnost konkurisanja na program imaju studenti četvrte godine osnovnih i/ili prve godine master studija Proizvodnog mašinstva. Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti direktoru departmana (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.) slanjem email-a sa kontakt podacima (ime i prezime, mail, kontakt telefon).

Kompanija Teximp donirala simulatore upravljačkih jedinica CNC mašina

Kompanija Teximp doo Srbija donirala je dva Simulatora upravljačke jedinice HASS CNC mašina.

U utorak,  23. januara 2024. godine predstavnik kompanije Milan Miščević je uručio donaciju predstavnicima Departmana za proizvodno mašinstvo Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, koju su primili direktor Departmana prof. dr Dejan Lukić i predstavnik Katedre za mašine alatke, tehnološke procese, fleksibilne tehnološke sisteme i procese projektovanja prof. dr Aleksandar Živković.

Predstavnik kompanije je tom prilikom predstavio njenu delatnost svim prisutnim nastavnicima, asistentima i studentima završnih godina studijskog programa proizvodnog mašinstva, koja se pre svega odnosi na distribuciju, edukaciju i održavanje CNC mašina, robota i drugih tehnoloških sistema raznih proizvođača, kao što su HASS, Nakamura, Tornos, Matsuura, Studer, Shimada, Desktop metal, Nikon, Hexagon i drugi.

HI-LEX SERBIA DOO: otvorena pozcija Procesni inženjer za studente završne godine studija

HI-LEX SERBIA DOO iz Sremske Mitrovice je kompanija koje se bavi proizvodnjom električne i elektronske opreme za motorna vozila. Kao referentnu polaznu osnovu koriste standard autoindustrije IATF 16949. Svesni da uspeh kompanije HI-LEX počiva na radu, stručnosti i motivaciji ljudi, ohrabruju timski rad, a snagom duha zajedništva svakodnevno pobeđuju poslovne izazove. Podržavaju inovacije, promene i kreativnost. Ukoliko imate želju da postanete deo HI-LEX SERBIA tima, prijavite se za poziciju: PROCESNI INŽENJER.

Zainteresovani su da zaposle studenta završne godine studija i ulažu u njega. Svi detalji se nalaze u priloženom pdf dokumentu, a za prijavu obratite se na imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Prilozi:
Preuzmi datoteku (PROCESNI INŽENJER (1).pdf)Hi-LEX Procesni inzenjer400 kB

Strana 1 od 21