Back to Top
 
 

Info sesija DBU programa stipendija, Nemačka

Dragi diplomci, otvoreni su pozivi za DBU stipendije. U želji da Vam pružimo više informacija o ovom programu stipendija i podržimo u spremanju konkursne dokumentacije za naredni rok – 5. mart 2022. godine,  organizujemo online info sesiju 20.12.2021 u 18 časova.

Opširnije...

Održana 13. Međunarodna naučno-stručna konferencija ETIKUM 2021

Katedra za metrologiju, kvalitet, pribore, alate i ekološko inženjerske aspekte, Departmana za proizvodno mašinstvo organizovala je 13. Međunarodnu naučno-stručnu konferenciju pod nazivom ETIKUM 2021. Ovu Konferenciju, koja je okupila preko 80 učesnika, predstavnika akademskih institucija i privrede iz više evropskih zemalja, svečano su otvorili: Pomoćnik pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Nela Milišić, Prorektor za nastavu i studentske aktivnosti Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Đorđe Herceg i prof. dr Sebastian Baloš, Prodekan za investicije Fakulteta Tehničkih nauka.

Opširnije...

Besplatni vebinar: Životni vek alata i produktivnost.

Pridružite se besplatnom Seco vebinaru 4. Novembra 2021. 14:00-15:00 da biste saznali kako pronaći pravu ravnotežu između veka trajanja alata, produktivnosti i smanjenja troškova.

Seco tehnički tim će sa Vama podeliti svoja znanja i iskustva.

Večna dilema: šta je važnije, vek trajanja alata ili napraviti više komada?

Potrebno je pronaći pravu ravnotežu, što nije uvek lako.

Registracija na sledećem linku.

 

NeMogući dizajn 2021: Napravite najkreativniji 3D model i osvojite 3D štampač!

U cilju promocije aditivne proizvodnje (tzv. "3D štampe") i afirmacije mladih dizajnera i inženjera, u sklopu projekta A_MADAM“ (Advanced Design for Optimal Dynamic Properties of Additive Manufacturing Products) organizuje se konkurs NeMogući dizajn 2021. Nagrade "NeMogući dizajn" za 2021. godinu biće dodeljene za najkreativniju primenu mogućnosti 3D štampanja, aditivne proizvodnje, 3D skeniranja ili kombinacije 3D tehnologija u sledećim kategorijama:

  • Inženjerski dizajn (komponente i mehanizmi tehničkih sistema, automobila, motora, bicikala, …)
  • Dekorativni dizajn (nakit, ukrasi, modni predmeti, ...)
  • Dizajn robe široke potrošnje (kućni aparati, upotrebni predmeti, gedžeti, igračke, ...)

Pobednici konkursa će biti nagrađeni diplomama i 3D štampačima (MakerBot SKETCHTM).

Opširnije...

Besplatne onlajn radionice iz engleskog jezika

Pozivamo studente završnih godina tehničkih disciplina da se prijave za program pod naslovom Engleski jezik struke – Priprema za poslovnu komunikaciju koji je organizovan u saradnji Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Američke ambasade u Beogradu.

Program se sastoji iz dva dela. Tokom prve dve nedelje (22. novembar – 2. decembar, 2021.) studenti će imati osam onlajn radionica (svake nedelje po četiri dvočasovne radionice u kasnim poslepodnevnim terminima). Studenti koji aktivno učestvuju u najmanje 6 radionica u prvom delu, biće uključeni u drugi deo programa koga čine jedna nedelja konsultacija sa voditeljkama programa i završna nedelja tokom koje će studenti imati onlajn intervjue. Najuspešniji studenti će dobiti sertifikate o završenom programu.

Sve radionice se prvenstveno bave razvojem veština studenata neophodnih u radnom okruženju, prilikom traženja posla i prilikom obavljanja svakodnevnih poslovnih aktivnosti na engleskom jeziku. Cilj programa je da doprinesemo lakšem zapošljavanju studenata i unapređenju samopouzdanja pri komunikaciji na engleskom jeziku tako što ćemo raditi na pripremanju za intervju pre dobijanja posla, za držanje prezentacija, za učestvovanje na poslovnim sastancima i konferencijskim pozivima sa međunarodnim timovima, itd.

Grupa će imati do 60 studenata tehničkih disciplina na završnim godinama studija sa svih univerziteta u Srbiji. Neophodno je da kandidati imaju najmanje B2 nivo znanja engleskog jezika.

Program vode prof. dr Vesna Bogdanović, vanredni profesor i docent dr Dragana Gak koje predaju kurseve engleskog jezika struke na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Sve radionice će se održavati na engleskom jeziku preko onlajn platforme Zoom, a svi materijali će biti dostupni na platformi Canvas.

Sve radionice su besplatne.

Svi zainteresovani studenti mogu da popune PRIJAVU najkasnije do 22. oktobra. Odabrani kandidati će biti obavešteni do 11. novembra.   

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Program studentske prakse „NIS Calling“

Osluškujući potrebe mladih generacija, kompanija NIS će drugi put ove godine realizovati program prakse „NIS Calling“ u okviru kog studenti odabranih fakulteta mogu steći praksu iz različitih oblasti poslovanja naftne industrije i tako dobiti šansu da prve profesionalne korake načine u NIS-u, jednom od najvećih energetskih sistema u regionu. Posebna pogodnost programa je što odabrani kandidati mogu obaviti 320 sati prakse tokom tri meseca i uskladiti ih sa obavezama na fakultetu.

Opširnije...

Pilot kurs “Označavanje o zaštiti životne sredine u cikularnoj ekonomiji”

Članovi Katedre za metrologiju, kvalitet, pribore, alate i ekološko-inženjerske aspekte, Departmana za proizvodno mašinstvo, u okviru projekta “Inovacije u cirkularnoj ekonomiji – oznake o zaštiti životne sredine” zajedno sa ostalim projektnim partnerima razvili su pilot kurs “Označavanje o zaštiti životne sredine u cikularnoj ekonomiji”. Materijal za kurs grupisan u sledeće kategorije: Sažetak, Teme, Predavanja, Vežbe, Dodatni materijal (Syllabus, Topics, Lectures, Classes, Supplementary materials) dostupan je na sledećoj internet prezentaciji:

http://e-learning.prz.edu.pl/course/view.php?id=388

Opširnije...

Dare To Do More - prilike za diplomce u kompaniji PepsiCo

PepsiCo i ove godine pokreće 4. put za redom globalni izazov za studente i diplomce „Dare To Do More“ (Usudi se da postigneš više).

Cilj ovog programa je da najbolje kandidatkinje i kandidati iskoriste svoja znanja i budu inovatori u industriji hrane i pića, ali i da nastave da se razvijaju i stiču iskustvo u kompaniji PepsiCo.

U okviru programa kompanija je u potrazi za dva kandidata koja će biti radno angažovana:

  • u timu Finansija u Beogradu
  • u timu mašinskih inženjera u fabrici u Magliću

Opširnije...

FANUC Open Show 2021

FANUC ove godine organizuje virtualni FANUC Open House, koji ćete imati mogućnosti posetiti od 14 – 25 Juna.

Ako ste zainteresovani, molim vas da popunite priloženi obrazac i pošaljite ga najkasnije do četvrtka do 12h, 10/06 na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.;.

Možete priloženi obrazac proslediti i kolegama koji imaju interesovanje za FANUC opremu.

DBU stipendija u Kelnu (Nemačka) - Knežev Miloš

Asistent Miloš Knežev sa Katedre za mašine alatke, tehnološke procese, fleksibilne tehnološke sisteme i procese projektovanja u okviru Departmana za proizvodno mašinstvo Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, dobio je stipendiju nemačke organizacije DBU (Deutsche Bundesstiftung Umwelt) za istraživački boravak od godinu dana na Tehničkom univerzitetu u Kelnu, Fakultetu za vozila i proizvodnju, Institut za proizvodne tehnologije, u Nemačkoj.

Opširnije...

Prezentacije studijskih grupa Proizvodnog mašinstva

Poštovani studenti druge godine Proizvodnog mašinstva,

U narednom periodu, od 01.06. do 30.06.2021., potrebno je izborom odgovarajućeg izbornog predmeta iz 3. godine, da se opredelite za studijsku grupu.

Prezentacija studijskih grupa održaće se 24.05.2021. u 16h na platformi MS Teams.

Budite veoma pažljivi prilikom izbora, jer kasnije promene nisu moguće. 

Opširnije...

Strana 1 od 5