Back to Top
 
 

Prezentacija kompanije GRUNDFOS SRBIJA DOO

U SREDU 20.3.2024. godine od 13.00 u SVEČANOJ SALI FTN-a održaće se prezentacija kompanije GRUNDFOS SRBIJA DOO iz Inđije.
Kompanija Grundfos je internacionalna kompanija koja postoji više od 75. godina i trenutno zapošljava više od 20.000 radnika širom sveta. Kompanija se bavi proizvodnjom pumpi za vodu, sa ciljem zaštite, poštovanja i unapređenja toka vode.
Kompanija je u prethodnom periodu zaposlila veliki broj mladih inženjera mašinstva, elektrotehnike, mehatronike, industrijskog inženjerstva i drugih srodnih disiplina, kao i studenata koji su putem stručne prakse ostali i zasnovali radni odnos.
Grundfos Srbija doo je dobitnik sertifikata Top Employer u Srbiji za 2024. godinu, što je znak koliko se u kompaniji vodi računa o zaposlenima. Kompanija je Platinum učesnik na predstojećem sajmu zapošljavanja i praksi za studente mašinstva i saobraćaja pod nazivom CAREER FAIR koji će se održati u aprilu ove godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.
U okviru prezentacije kompanija će prikazati različite mogućnosti zaposlenja inženjera tehničke struke, kao i realizaciju plaćenih stručnih praksi studenata.

Javni poziv za prijavu studenata za Erazmus+ odlaznu mobilnost

Univerzitet u Novom Sadu raspisuje jedinstveni Javni poziv za prijavu studenata za Erazmus+ odlaznu mobilnost u akademskoj 2024/2025. godini sa Univerziteta u Novom Sadu prema visokoškolskim ustanovama iz država članica EU i trećih zemalja pridruženih Programu (ranije poznate kao programske zemlje - članice EU, Severna Makedonija, Island, Lihtenštajn, Norveška, Turska).

ROK ZA PODNOŠENJE PRIJAVA: četvrtak, 29. februar 2024. godine do 23.59 časova

Kandidati zainteresovani za detalje konkursa, informacije o prijavi mogu pronaći OVDE.
 

Dvonedeljna praksa za studente u kompaniji NIS

Kompanija NIS pokrenula je novi koncept dvonedeljne prakse za studente, koji je razvijen u skladu sa potrebama i zahtevima fakulteta za obaveznim studentskim praksama u trajanju od 80 sati. Program je kreiran da pruži studentima praktično iskustvo i uvid u radne procese u našoj industriji.

Planirani početak prakse je 11. mart 2024. godine.

Mogućnost konkurisanja na program imaju studenti četvrte godine osnovnih i/ili prve godine master studija Proizvodnog mašinstva. Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti direktoru departmana (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.) slanjem email-a sa kontakt podacima (ime i prezime, mail, kontakt telefon).

Opširnije...

Kompanija Teximp donirala simulatore upravljačkih jedinica CNC mašina

Kompanija Teximp doo Srbija donirala je dva Simulatora upravljačke jedinice HASS CNC mašina.

U utorak,  23. januara 2024. godine predstavnik kompanije Milan Miščević je uručio donaciju predstavnicima Departmana za proizvodno mašinstvo Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, koju su primili direktor Departmana prof. dr Dejan Lukić i predstavnik Katedre za mašine alatke, tehnološke procese, fleksibilne tehnološke sisteme i procese projektovanja prof. dr Aleksandar Živković.

Predstavnik kompanije je tom prilikom predstavio njenu delatnost svim prisutnim nastavnicima, asistentima i studentima završnih godina studijskog programa proizvodnog mašinstva, koja se pre svega odnosi na distribuciju, edukaciju i održavanje CNC mašina, robota i drugih tehnoloških sistema raznih proizvođača, kao što su HASS, Nakamura, Tornos, Matsuura, Studer, Shimada, Desktop metal, Nikon, Hexagon i drugi.

Opširnije...

HI-LEX SERBIA DOO: otvorena pozcija Procesni inženjer za studente završne godine studija

HI-LEX SERBIA DOO iz Sremske Mitrovice je kompanija koje se bavi proizvodnjom električne i elektronske opreme za motorna vozila. Kao referentnu polaznu osnovu koriste standard autoindustrije IATF 16949. Svesni da uspeh kompanije HI-LEX počiva na radu, stručnosti i motivaciji ljudi, ohrabruju timski rad, a snagom duha zajedništva svakodnevno pobeđuju poslovne izazove. Podržavaju inovacije, promene i kreativnost. Ukoliko imate želju da postanete deo HI-LEX SERBIA tima, prijavite se za poziciju: PROCESNI INŽENJER.

Zainteresovani su da zaposle studenta završne godine studija i ulažu u njega. Svi detalji se nalaze u priloženom pdf dokumentu, a za prijavu obratite se na imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Prilozi:
Preuzmi datoteku (PROCESNI INŽENJER (1).pdf)Hi-LEX Procesni inzenjer400 kB

Stručna poseta studenata 4. godine kompaniji Grundfos

U sredu 29.11.2023. godine obaviće se poseta preduzeću Grundfos Srbija doo iz Inđije za studente 4.godine OAS Proizvodnog mašinstva. Planirani polazak je u 12:15h.

Kompanija ima ograničenje na 30 studenata. Shodno tome, prvih 30 studenata 4. godine koji se prijave bi išli u posetu Kompaniji. Krajnji rok za prijavu je ponedeljak 20.11.2023. do 10h.

Prijave izvršiti preko donjeg formulara:

Opširnije...

Obavezna stručna ekskurzija za studente prve godine proizvodnog mašinstva

Obaveštavaju se studenti I godine studijskog programa PROIZVODNO MAŠINSTVO da će se u ČETVRTAK 16.11.2023. godine realizovati stručna ekskurzija u okviru koje će se posetiti. preduzeća „Termometal“ i „LPO-Livnica preciznih odlivaka“ iz Ade.

Polazak je u 800 ispred Ekonomskog fakulteta. Mole se studenti da dođu na navedeno mesto do 750 kako bi na vreme krenuli.

Prisustvo studenata I godine Proizvodnog mašinstva je obavezno. Studenti koji nisu iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga u mogućnosti da idu na ekskurziju moraju prethodno da se jave i opravdaju izostanak (do utorka 14.11.2023.).

Za sve informacije u vezi ekskurzije i prijavu izostanka možete se javiti prof. dr Lazaru Kovačeviću (e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.).

Opširnije...

Održana prezentacija naučne saradnje, kao i mogućnosti za dalje studije na Departmanom za proizvodno mašinstvo Tehničkog univerziteta u Ilmenau (Ilmenauer Fertigungstechnik)

Dana 27. oktobra 2023. godine, docentkinja dr Danka Labus Zlatanović koja se trenutno nalazi na postdoktorskim studijama na Tehničkom univerzitetu Ilmenau u Nemačkoj, imala je priliku da održi prezentaciju pred studentima na Departmanu za proizvodno mašinstvo Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu (FTN Novi Sad). U okviru ove prezentacije, predstavila je Mašinski fakultet Tehničkog univerziteta Ilmenau.

Tokom svog izlaganja, Dr. Labus Zlatanović podelila je svoja lična iskustva u okviru programa DAAD i postdoktorskih studija na departmanu za proizvodno mašinstvo Tehničkog univerziteta u Ilmenau (Ilmenauer Fertigungstechnik). Informisala je studente i kolege o mogućnostima za dalje studije i saradnju sa Tehničkim univerzitetom Ilmenau, pri čemu je poseban naglasak stavljen na istraživačke programe na departmanu za proizvodno mašinstvo (Ilmenauer Fertigungstechnik).

Opširnije...

Continental u Subotici: ProDrive program stručne prakse

Continental u Subotici poziva studente završnih godina osnovnih i postdiplomskih studija, kao i one koji su nedavno završili fakultet da se prijave za program stručne prakse - ProDrive® 10

Saznaj više o radnim aktivnostima i samoj dinamici prakse u okviru oglasa: ProDrive® 10 - plaćeni program prakse - Continental Subotica (infostud.com)

Rok za prijavu je 14.11.

Ukoliko želiš da saznaš više o organizaciji programa prakse i čuješ iskustva iz prve ruke od prethodnih generacija, prijavi se za online prezentaciju u utorak, 07.11. na link-u: https://questionpro.com/t/AQ2TkZ0VuK

ERAZMUS+ ODLAZNA MOBILNOST STUDENATA UNIVERZITETA U NOVOM SADU PREMA DRŽAVAMA ČLANICAMA EU I TREĆIM ZEMLjAMA PRIDRUŽENIM PROGRAMU

ERAZMUS+ KA131

 

Univerzitet u Novom Sadu raspisuje jedinstveni Javni poziv za prijavu studenata za Erazmus+ odlaznu mobilnost u letnjem semestru 2023/2024.i deo mobilnosti u zimskom semestru 2024/2025. godine sa Univerziteta u Novom Sadu prema visokoškolskim ustanovama iz država članica EU i trećih zemalja pridruženih Programu (ranije poznate kao programske zemlje - članice EU, Severna Makedonija, Island, Lihtenštajn, Norveška, Turska).

Opširnije...

Međunarodna letnja škola

U periodu od 29.8.2023. - 11.9.2023. god. sprovedena je druga po redu međunarodna letnja škola, čija je tematika fokusirana na savremenim tehnologijama oblikovanja metalnih i polimernih materijala. Ovaj vid letnje škole predstavlja deo Centralnoevropskog programa univerzitetske razmene (Central European Exchange Program for University Studies - CEEPUS). 

Opširnije...

Strana 1 od 9