Back to Top
 
 

Poziv na prezentaciju Altair softvera - 29.9.2020 Svečana sala FTN

Weiss Simulation Vas poziva na prezentaciju softvera Altair u UTORAK 29.09.2020. godine, sa početkom u 11h u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka. Altair, osim pristupa stručnoj literaturi, onlajn vebinara i sertifikacije, takođe uključuje Hypeworks paket koji nudi modernu i otvorenu arhitekturu CAE tehnologije i platform Inspire, intuitivnu i moćnu softversko-tehnološku platforma za razvoj proizvoda, koja od koncepta do gotovog dela vođena/upravljana simulacijama - Simulation Driven Design. Ova platforma omogućava korisnicima da istražuju, razvijaju i proizvode delove visokih performansi u intuitivnom razvojnom okruženju.

Opširnije...

Besplatne virtuelne radionice kompanije Altair

Weiss simulation sa zadovoljstvom poziva studente I nastavno osoblje da učestvuju u besplatnoj virtuelnoj radionici koju organizuje Altair (USA) jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti simulacija.

U okviru dvodnevne radionice, koja će se održati  24. i 25. septembra 2020. od 9h do 16h, Altair-ov univerzitetski tim demonstriraće Vam najnoviji CAE pristup: Simulation-Driven Design.

Opširnije...

Traže se inženjeri proizvodnog mašinstva

Kompanija Termovent SC Livnica čelika AD, Bačka Topola je u potrazi za većim brojem mašinskih inženjera. Svi zainteresovani treba da pošalju svoj CV direktorki Mirjani Ivanović na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Akreditovane Master Strukovne Studije - Proizvodno mašinstvo! Upis školske 2020/21 godine!

Na Fakultetu tehničkih nauka je Akreditovan studijski program pod nazivom MASTER STRUKOVNE STUDIJE – PROIZVODNO MAŠINSTVO, na kome će se od jeseni 2020. godine obrazovati master strukovni inženjeri mašinstva sa drugim stepenom visokog obrazovanja.
Uspostavljen je na Departmanu za proizvodno mašinstvo u skladu sa aktuelnim potrebama za profesionalno obrazovanje mašinskih inženjera za rad u privrednim preduzećima.
Studije traju 2 godine - 4 semestra i vrednuju se sa 120 ESPB. Stručni naziv koji ostvaruju studenti nakon završetka ovih studija je strukovni master inženjer mašinstva (struk. mast. inž. maš.), pri čemu stiču 7.1 stepen stručne spreme.

Opširnije...

NACRTI Plana nadoknade laboratorijskih vežbi i Radnog kalendara

Obaveštavaju se studenti, nastavnici i saradnici Fakulteta tehničkih nauka da je donet NACRT Plana nadoknade laboratorijskih, eksperimentalnih i terenskih vežbi po studijskim programima. Nacrt plana se može pogledati ovde.

Izrađen je i nov Nacrt radnog kalendara.

Studenti koji su obavezni da pohađaju laboratorijske vežbe, a koji stanuju u studentskom domu, imaju pravo da se po dolasku u Novi Sad usele u dom bez dodatne potvrde Fakulteta. Spisak studenata je već dostavljen Studentskom centru i može se pogledati ovde.

 

Vlada Republike Srbije studentima obezbedila besplatan brz internet

Kabinet predsednice Vlade Republike Srbije je u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija obezbedio podršku teleoperatera kako bi studentima koji prate nastavu online bio omogućen brz internet.

Prijavu za brz internet možete izvršiti do 5. maja u ponoć, popunjavanjem kratkog formulara koji se nalazi OVDE.

Obaveštenje za studente

Obaveštavaju se svi studenti da je danas objavljen novi radni kalendar izvođenja nastave. Kalendaru se može pristupiti na:

http://www.ftn.uns.ac.rs/1181963077/

Podsećamo da je praćenje online nastave za vreme vanrednog stanja obavezno. Redovno proveravajte novosti na SOVA platformi.

DPM u borbi protiv COVID-19

Laboratorija za aditivnu i virtuelnu proizvodnju se aktivno uključila u borbu protiv KOVID-19 virusa, pomažući u zaštiti medicinskih radnika izradom zaštitnih vizira 3D štampom. Jedan od organizatora ove akcije na teritoriji Vojvodine je doc. dr Dejan Movrin sa Departmana za proizvodno mašinstvo koji je rukovodio timom od 12 volontera iz Novog Sada i sam učestvovao u izradi.

Opširnije...

Obaveštenje za studente FTN-a koji nemaju UNS nalog

U cilju što efikasnijeg otvaranja UNS naloga svim studentima Fakulteta tehničkih nauka koji isti nemaju, u narednom periodu će se vršiti njihovo AUTOMATSKO kreiranje. Sa tim u vezi, Univerzitet u Novom Sadu više ne vrši otvaranje pojedinačnih studentskih UNS naloga od 16.03.2020. u 12:00 časova i studente molimo da ništa samostalno ne izvršavaju po ovom pitanju.

Opširnije...

Poseta đaka iz Vrbasa i Subotice Departmanu za proizvodno mašinstvo

U sredu 04.03.2020. i četvrtak 05.03.2020. godine Fakultet tehničkih nauka i Departman za proizvodno mašinstvo posetili su đaci Srednje stručne škole „4 Juli“ iz Vrbasa i Srednje tehničke škole „Ivan Sarić“ iz Subotice.

Đaci su dočekani u svečanoj sali gde im je marketing služba prezentovala pojedine studijske programe, pravila upisa i način polaganja prijemnog ispita.

Opširnije...

Strana 1 od 4