Back to Top

Prezentacija kompanije ZF Serbia d.o.o. iz Pančeva

Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, 29.11.2019. u 12:30 časova, Svečana sala Fakulteta tehničkih nauka

ZF je globalno aktivna tehnološka grupacija koja isporučuje sisteme za mobilnost putničkih automobila, dostavnih vozila i industrijske tehnologije. Sa sveobuhvatnim tehnološkim portfeljem, ZF nudi holistička rešenja za ugledne proizvoače automobila kao i pružaoce usluga u sektoru mobilnosti i kompanije u razvoju u oblasti transporta i mobilnosti. Jedna od ključnih tačaka daljeg razvoja ZF sistema je digitalno umrežavanje i automatizacija. ZF omogućava svojim vozilima da vide, misle i reaguju.

Opširnije...

KONKURS ZA STIPENDIJE CARLSBERG I DUNĐERSKI FONDACIJE“

„Carlsberg i Dunđerski fondacija“ u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu, raspisuje konkurs za dodelu 2 stipendije u pojedinačnom iznosu od 100.000,00 dinara (10 meseci po 10.000,00 dinara), studentima treće i četvrte godine osnovnih studija FTN-a u Novom Sadu u školskoj 2019/2020. godini, studijski program Proizvodno mašinstvo.

Opširnije...

Zaposlenje i stručna praksa za inženjere i studente mašinstva u kompaniji ELMED d.o.o.

U četvrtak 21.11.2019. godine od 1300 u svečanoj sali FTN-a održana je prezentacija kompanije ELMED d.o.o. iz Temerina za studente proizvodnog mašinstva.

Kompanija ELMED d.o.o. je tokom svog dugogodišnjeg postojanja osigurala poziciju lidera u oblasti proizvodnje opreme za industrijsko obeležavanje, etiketiranje, inspekciju i sledljivost proizvoda. Naši najveći partneri i kupci su iz oblasti prehrambene i medicinske industrije, među kojima su Henkel, Nestle, Carlsberg, Coca Cola, Pepsi, Rosa, Benu Apoteke, Hemofarm, Galenika, Janković Apoteke, Froneri, Carnex, Neoplanta, Philip Moris, British American Tobaco, itd.

Opširnije...

Studenti prve godine Proizvodnog mašinstva u poseti kompanijama "Termometal" i "Livnica preciznih odlivaka" iz Ade

U ponedeljak 04.11.2019. godine 90 studenata I godine studijskog programa Proizvodno mašinstvo posetilo je kompanije „Termometal“ i „Livnica preciznih odlivaka (LPO)“ iz Ade. Kompanija Termometal proizvodi složene i specijalne delove, alate i sklopove za veliki broj preduzeća iz oblasti automobilske industrije i drugih grana mašinogradnje, kao što su Chaeffler, Bosh, Thysenkrupp, Optima, Sommer, Le Belier, Liebherr, Hidria, i dr. Kompanija LPO proizvodi avio komponente od superlegura za ugradnju u mlazne motore svetskih proizvođača poput Rolls Royce, MTU, Pratt & Whitney, General Electric, Hamilton Standard i dr.

Opširnije...

Poseta đaka Srednje tehničke škole iz Kikinde

U petak 04.10.2019. godine Fakultet tehničkih nauka posetili su đaci Srednje tehničke škole iz Kikinde. U amfiteatru A3 đacima je prvo predstavljen fakultet, akreditovani studijski programi, način upisa i polaganja prijemnog ispita, a nakon toga učenici su posetili Departmane FTN-a.

Učenici mašinske struke su posetili Laboratorije Departmana za proizvodno mašinstvo i upoznali se opremom koja je na raspolaganju studentima, među kojima su: mašina za ispitivanje zatezanjem, šarpijevo klatno, uređaji za merenje tvrdoće, svetlosni mikroskop, uređaj za ultrazvučno zavarivanje plastike, mašine za 3D štampu, CNC mašina za injekciono presovanje plastike, CNC fleksibilna tehnološka ćelija za struganje, CNC obradni centrar za glodanje, uređaj za merenje vibracija na ležajevima, CNC mašina za obradu sa paralelnom kinematikom, obradni sistem za glodanje zupčanika, koordinatna merna mašina Zeiss Contura G2, 3D digitajzer, CNC elektroerozivna mašina za upuštanje sa punom elektrodom i dr.

Opširnije...

Konkurs za razmenu studenata na Đao Tong Univerzitetu u Šangaju 2019/2020 ili 2020/2021 godine

Đao Tong univerzitet u Šangaju je otvorio konkurs za razmenu studenata Univerziteta u Novom Sadu tokom letnjeg semestra 2019/2020. ili tokom 2020/2021. akademske godine na bilo kom fakultetu u sklopu Đao Tong univerziteta u Šangaju, osim Medicinskog fakulteta (School of Medicine), Naprednog instituta za finansije u Šangaju (Shanghai Advanced Institute of Finance) i Antai koledža za ekonomiju i menadžment (Antail College of Economics & Management). Detaljnije informacije o konkursu nalaze se u informativnom paketu koji je linkovan ispod konkursa dok se informacije o fakultetima nalaze na sajtu partnerskog univerziteta. Za izbor predmeta potrebno je konsultovati sajt partnerskog univerziteta ili kontaktirati koordinatore sa odgovarajućeg fakulteta (kontakti su navedeni u informativnom paketu).

Opširnije...

Inovacije u cirkularnoj ekonomiji – oznake o zaštiti životne sredine

Fakultet tehničkih nauka (Departman za proizvodno mašinstvo) započinje projekat “Inovacije u cirkularnoj ekonomiji – oznake o zaštiti životne sredine”. Projekat će biti realizovan u periodu od 2019-2020 godine sa konzorcijumom četiri univerziteta iz Višegrad grupe (Tehnički univerzitet Rzeszow, Tehnički univerzitet u Košicama, Tehnički i poslovni institut u České Budějovice i Mađarski Széchenyi István Audi univerzitet) i Univerzitetom u Novom Sadu. Rezultati istraživanja i aktivnosti projekta biće dostupni na https://ecolabelling.w.prz.edu.pl/en/.

Opširnije...

Poseta srednjoškolaca iz Vršca

Dana 03.06.2019 učenici Srednje stručne škole „Nikola Tesla“ iz Vršca, posetili su Fakultet Tehničkih Nauka u pratnji profesora Milana Njegomira, Svetlane Radlovački, Gorana Deđanskog i Roberta Živanova. Đaci su dočekani od strane Marketing službe Fakulteta tehnikih nauka, gde su im u svečanoj sali prezentovani odgovarajući studijski programi i pravila upisa na fakultet. Nakon toga đaci iz oblasti mašinstva su posetili Departman za proizvodno mašinstvo.

Opširnije...

Poseta studenata III godine metaloprerađivačkoj industriji

Dana 04.06.2019. godine studenti treće godine Proizvodnog mašinstva posetili su proizvodne pogone sledećih kompanija: „Unimet“  Kać, „FKL“ Temerin i „Termometal“ iz Ade, koje su izrazile zainteresovanost za zaposlenje inženjera koji su završili studije na Departmanu za proizvodno mašinstvo, kao i za primanje studenata na stručnu praksu.

Opširnije...

Kompanija Le Belier nudi plaćenu šestomesečnu stručnu praksu za 10 studenata proizvodnog mašinstva

U petak 17.05.2019. godine na Fakultetu tehničkih nauka prezentaciju su održali predstavnici francuske kompanije Le Belier, koja posluje u okviru auto-industrije.

Ova kompanija će za 10 najboljih studenata obezbediti sjajne mogućnosti za plaćenu šestomesečnu stručnu praksu u okviru programa „Inženjerski start“, uz obezbeđen smeštaj i hranu. Studenti će uz iskusne mentore imati priliku da naprave prve inženjerske korake u sektorima Proizvodnje, Alatnice, Održavanja, Industrijalizacije i Kvaliteta.

S obzirom da kompanija ima 10 fabrika u Francuskoj, Meksiku, Mađarskoj i Kini, karijera u Le Belieru otvara vrata učenju od iskusnih inženjera iz celog sveta.

Opširnije...

Praksa u kompaniji CooperStandard

Kompanija CooperStandard, vodeći globalni dobavljač specijalizovan za dizajn i proizvodnju sistema i komponenti za automobilsku industriju raspisuje KONKURS za prijem praktikanata.

  1. Praktikant u odeljenju inženjeringa ekstruzije
  2. Praktikant u odeljenju inženjeringa finalizacije

Poželjno je da praktikant bude student završne godine studijskih programa Proizvodno mašinstvo, Mehanizacija i konstrukciono mašinstvo, Toplotna i procesna tehnika.

Lokacija prakse je Sremska Mitorivica a trajanje prakse je 3 meseca sa mogućnošću stalnog zaposlenja.

Zainteresovani za apliciranje na ove pozicije svoju biografiju mogu poslati na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Opširnije...

Na FTN-u održan panel: Industrija 4.0 za male i srednje organizacije

U organizaciji Departmana za proizvodno inženjerstvo Fakulteta tehničkih nauka, Mašinskog fakulteta u Beogradu i Privredne komore Srbije, 23. Aprila 2019. godine u svečanoj sali FTN-a, održan je panel pod nazivom "Industrija 4.0 za male i srednje organizacije“, koji je okupio preko 150 predstavnika privrede i akademskih institucija iz cele Srbije. Na panel su se razmatrali najvažniji aspekti I4.0 za proizvodna preduzeća kao elementa nove industrijalizacije Srbije.

Opširnije...

Poseta i praksa u kompaniji Carlsberg

Dana 18.04.2019. godine, studenti četvrte godine Proizvodnog mašinstva posetili su kompaniju Carlsberg Srbija d.o.o., Čelarevo, u cilju prezentovanja rada kompanije i mogućnosti realizacije stručne prakse, stipendiranja i zaposlenja u ovoj prestižnoj pivari.

Opširnije...

Saradnja DPM-a i Fakulteta specijalne tehnike iz Trenčina

Predstavnici Fakulteta specijalne tehnike iz Trenčina, kao i kompanije Energoinvest iz Bratislave (Slovačka), posetili su u utorak, 9. aprila 2019. godine Fakultet tehničkih nauka kako bi razmenili iskustva vezana za upisni proces, saradnju u okviru programa razmene studenata Erasmus+ kao i o zajedničkim aplikacijama na evropskim naučnim projektima.

Opširnije...

Zaposlenje i stručna praksa u kompaniji ATB SEVER

Tokom aprila 2019. godine na Fakultetu tehničkih nauka održana je prezentacija kompanije ATB SEVER DOO iz Subotice kada su predstavljene mogućnosti  stručnog osposobljavanja studenata kroz program stručne prakse, kao i zaposlenja budućih diplomiranih i master inženjera mašinstva i elektrotehnike u kompaniji, nakon završene stručne prakse.

Opšte informacije o kompaniji i o programu stručne prakse predstavila je Aleksandra Stanković, šef odeljenja za ljudske resurse koja je naglasila da u kompaniji trenutno radi preko 70 inženjera mašinstva i elektrotehnike, od kojih je najveći broj u odeljenju razvoja, što govori o njenom stručnom potencijalu i dobroj prilici za razvoj mladih inženjera uz podršku iskusnih mentora.

Studenti su upoznati da je u prethodne tri godine preko 30 inženjera prošlo program stručne prakse u kompaniji ATB SEVER, kao i da je veći broj njih ostao da radi u kompaniji.

Opširnije...

NeMogući dizajn: Konkurs za najbolje dizajnersko rešenje i izradu prototipova

U cilju promocije aditivne proizvodnje (tzv. "3D štampe") i afirmacije mladih dizajnera i inženjera, u sklopu projekta A_MADAM“ (Advanced Design for Optimal Dynamic Properties of Additive Manufacturing Products) organizuje se konkurs NeMogući dizajn. Najuspešnija rešenja biće nagrađena 3D štampačima i skenerom koji će biti dodeljeni na svečanoj promociji pobednika tokom izložbe “NeMogući dizajn – A_MADAM”, koja će biti organizovana septembra 2019. u okviru manifestacije “Noć istraživača” u Beogradu.

Pobednici konkursa će biti nagrađeni diplomama i 3D štampačima (MakerBot® Replicator® 2X) i 3D skenerom (MakerBot®DigitizerTMDesktop)

Opširnije...

Strana 1 od 2