Back to Top
Numeričke simulacije procesa proizvodnje
3D štampa
Dobro opremljene laboratorije
Ispitivanje strukture materijala
Ispitivanje uzroka havarija
Održavanje mašina i uređaja
Alati za obradu rezanjem
Obrade skidanjem strugotine
Projektovanje i izrada alata
Nanošenje zaštitnih prevlaka

Dan otvorenih vrata "Biću student FTN-a"

Departman za proizvodno mašinstvo je u okviru Dana otvorenih vrata "Biću student FTN-a" organizovanom na Fakultetu tehničkih nauka i ove godine otorio svoja vrata budućim studentima. Opšte informacije o uslovima konkurisanja i upisa, studijskim programima, nastavnim i vannastavnim aktivnostima predstavio je marketing tim Fakulteta, nakon čega su maturanti zainteresovani za upis na naš Departman ugošćeni od strane nastavnika, asistenata i studenata.

Opširnije...

Održana 12. Međunarodna naučno-stručna konferencija ETIKUM

Katedra za metrologiju, kvalitet, pribore, alate i ekološko inženjerske aspekte Departmana za proizvodno mašinstvo organizovala je 12. Međunarodnu naučno-stručnu konferenciju pod nazivom ETIKUM. Ovu Konferenciju, koja je okupila preko 80 učesnika, predstavnika akademskih institucija i privrede iz osam evropskih zemalja, svečano je otvorio prof. dr Dragiša Vilotić, prodekan za nastavu FTN-a.

Opširnije...

Poseta studenata I godine kompanijama „LPO“ i „Termometal“

Dana 05.11.2018. godine, student I godine Proizvodnog mašinstva, u pratnji nastavnika i asistenata sa Departmana za proizvodno mašinstvo, posetili su proizvodne pogone kompanija „Livnica preciznih odlivaka (LPO)“ i „Termometal“ iz Ade. Livnica preciznih odlivaka se bavi proizvodnjom komponenti od superlegure nikla za ugradnju u mlazne motore svetskih proizvođača poput Rolls Royce, Pratt & Whitney, General Electric, Hamilton Standard, MTU i dr. Kompanija Termometal se bavi maloserijskom proizvodnjom složenih i specijalnih delova, alata i sklopova za veliki broj inostranih kompanija u oblasti automobilske industrije i ostalih grana mašinogradnje, kao što su Chaeffler, Bosh, Thysenkrupp, Optima, Sommer, Le Belier, Liebherr, i dr.

Opširnije...