Pozivamo vas na predavanje gospodina Jun Sekija, predsednika prestižne japanske kompanije “NIDEC”, koje se organizuje ciljano za studente Fakulteta tehničkih nauka. Naš fakultet je prioritetna institucija gde će gospodin Seki, koji uživa veliko poštovanje u poslovnom svetu na globalnom nivou, predstaviti rad i planove ove kompanije na tržištu koje otvara u našem gradu.

Kako je Fakultet tehničkih nauka prvi fakultet sa kojim kompanija “NIDEC” započinje ovakav vid saradnje, pozivamo vas da iskoristite ovu jedinstvenu priliku i prisustvujete predavanju koje će biti održano u četvrtak, 8. Aprila 2021. sa početkom u 14 časova putem platforme MS Teams, a broj mesta je ograničen!

Rok za prijavu je ponedeljak, 5. april 2021. godine do 10h, a prijavu možete izvršiti putem linka koji su studenti Departmana za proizvodno mašinstvo dobili na svoju e-mail adresu.

Fakultet tehničkih nauka će istog dana sa ovom kompanijom potpisati Sporazum o poslovno - tehničkoj saradnji, a sa Kyoto University of Advanced Science Memorandum o razumevanju, čime će se ostvariti tesna saradnja sa japanskim predstavnicima privrede i obrazovanja, koja je od izuzetnog značaja za naše studente.

Kompanija “NIDEC” je odabrala da u Novom Sadu gradi jedan od svojih najvećih proizvodnih centara u Evropi, bavi se proizvodnjom elektro motora za različite potrebe i ima 296 ispostava koje se nalaze, osim u Japanu, i širom Azije, Evrope i Amerike.

Dolazak ovog giganta u Novi Sad najavljivan je kao "revolucija u reindustrijalizaciji", a kompanija bi, prema ranijim najavama, trebalo da uloži oko 1,9 milijardi dolara u izgradnju fabrike. Pored fabrike, “NIDEC” u Novom Sadu gradi i centar za istraživanje i razvoj I zapošljavaće veliki broj naših inženjera.