Pozivamo studente završnih godina tehničkih disciplina da se prijave za program pod naslovom Engleski jezik struke – Priprema za poslovnu komunikaciju koji je organizovan u saradnji Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Američke ambasade u Beogradu.

Program se sastoji iz dva dela. Tokom prve dve nedelje (22. novembar – 2. decembar, 2021.) studenti će imati osam onlajn radionica (svake nedelje po četiri dvočasovne radionice u kasnim poslepodnevnim terminima). Studenti koji aktivno učestvuju u najmanje 6 radionica u prvom delu, biće uključeni u drugi deo programa koga čine jedna nedelja konsultacija sa voditeljkama programa i završna nedelja tokom koje će studenti imati onlajn intervjue. Najuspešniji studenti će dobiti sertifikate o završenom programu.

Sve radionice se prvenstveno bave razvojem veština studenata neophodnih u radnom okruženju, prilikom traženja posla i prilikom obavljanja svakodnevnih poslovnih aktivnosti na engleskom jeziku. Cilj programa je da doprinesemo lakšem zapošljavanju studenata i unapređenju samopouzdanja pri komunikaciji na engleskom jeziku tako što ćemo raditi na pripremanju za intervju pre dobijanja posla, za držanje prezentacija, za učestvovanje na poslovnim sastancima i konferencijskim pozivima sa međunarodnim timovima, itd.

Grupa će imati do 60 studenata tehničkih disciplina na završnim godinama studija sa svih univerziteta u Srbiji. Neophodno je da kandidati imaju najmanje B2 nivo znanja engleskog jezika.

Program vode prof. dr Vesna Bogdanović, vanredni profesor i docent dr Dragana Gak koje predaju kurseve engleskog jezika struke na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Sve radionice će se održavati na engleskom jeziku preko onlajn platforme Zoom, a svi materijali će biti dostupni na platformi Canvas.

Sve radionice su besplatne.

Svi zainteresovani studenti mogu da popune PRIJAVU najkasnije do 22. oktobra. Odabrani kandidati će biti obavešteni do 11. novembra.   

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.