Naše klolege sa Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Miloš Knežev, Mirjana Bojanić Šejat i Ivan Knežević, bili su gosti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici gde su ih srdačno dočekali Dekan prof. dr Fuad Hadžikadunić i prof. dr Amra Talić-Čikmiš. Poseta je realizovana u okviru međunarodne saradnje kroz CEEPUS mrežu

CIII-RS-0304 - Technical Characteristics Researching of Modern Products in Machine Industry (Machine Design, Fluid Technics and Calculations) with the Purpose of Improvement Their Market Characteristics and Better Placement on the Market.

Razmenjene su značajne informacije i iskustva oba fakulteta iz domena edukacije studenata, područja NIR-a, iskustva iz domena realizacije istraživačkih aktivnosti, publikovanje rezultata istraživanja, iskustva kroz rad u CEEPUS mreži, itd.

U okviru radnog dijela prezentovane su i određene laboratorije fakulteta: iDEALab, Laboratorija za automatizaciju i metrologiju, LORAM - Laboratorija za obradu rezanjem, itd.

Nastavljaju se zajedničke aktivnosti kroz rad u CEEPUS mreži, kao i oblici saradnje iz domena edukacije studenata i naučno-istraživačkog rada i saradnje nastavnika i saradnika.