Ovaj istraživački boravak realizovan je u okviru CEEPUS mreže za razmenu studenata. Ovo je još jedan je u nizu boravaka naših studenata i profesora u okviru dugogodišnje saradnje između naše dve institucije.

Tokom svog boravka, kolege su imale priliku da prisustvuju a i učestvuju u nanošenju tvrdih prevlaka (TiN, TiAlN, CrAlN, i sl.) na različite alate primenom najsavremenijih industrijskih i laboratorijskih uređaja. Osim toga, oni su maksimalno iskoristili pristup savremenoj opremi za ispitivanje tankih slojeva i prevlaka da nastave rad na svojim doktorskim disertacijama. Vršili su istraživanja u polju ispitivanja korozionog ponašanja prevlaka za biomedicinsku primenu kao i tribološkog ponašanja tvrdih prevlaka na visokim temperaturama. Imali su priliku da primene kako nove tako i na njima dobro poznate uređaje i tehnike ispitivanja kao što su: Spektroskopija elektrohemijske impedanse (EIS), visokotemperaturni tribometar, taktilni profilometar, skening elektronska mikroskopija (SEM), fokusirani jonski snop (FIB) i dr.

U okviru njihove posete, izdvojili su vreme za obilazak kako Ljubljane tako i prelepe prirode Slovenije. Obišli su najpoznatije znamenitosti grada kao što su Zmajski most i Tromostovje koji se nalaze reci Ljubljanici koja protiče kroz centar grada, kao i Nebotičnik i srednjovekovnu tvrđavu Ljubljanski grad. Osim toga, vreme su posvetili i poseti pećini Škocjanske jame i jezerima Bohinj i Bled, gde nisu propustili priliku da obiđu Bledski zamak i da se popnu na vrh Velika Osojnica visinske razlike 300m i uživaju u predivnom pogledu na jezero.