Fakultet tehničkih nauka, Departman za proizvodno mašinstvo i Departman za industrijsko inženjerstvo i menadžment organizuju 39. Međunarodnu naučnu konferenciju Savetovanje proizvodnog mašinstva Srbije – SPMS 2023, koja će se održati od 26. do 27. oktobra 2023. godine u zgradi Naučno tehnološkog parka u Novom Sadu.

 

SPMS 2023 konferencija predstavlja jednu od najznačajnijih konferencija iz oblasti mašinskog inženjerstva na kojoj istraživači prezentuju svoje radove i diskutuju o inovacijama i novim tehnologijama u oblastima kao što su: proizvodne tehnologije, automatizacija u proizvodnim procesima, nekonvencionalni postupci obrade, CAx (CAD/CAM/CAE/CAPP) sistemi,  proizvodna metrologija, kvalitet, upravljanje kvalitetom, materijali, inženjerstvo površina i nanotehnologije i mnoge druge. Poseban akcenat će se staviti na implementaciju, primenu, prednosti i mane koncepta Industrije 4.0 u svakoj od predstavljenih oblasti istraživanja.

 

Važni datumi:

  • 1. septembar 2023.- rok za dostavljanje apstrakta rada;
  • 1. oktobar 2023.- rok za dostavljanje kompletnog rada prema uputstvu za pisanje rada;
  • 26. i 27. oktobar 2023.- 39. Savetovanje proizvodnog mašinstva Srbije – SPMS 23.

 

Sve dodatne informacije o konferenciji, pisanju apstrakata/radova, kao i načinu slanja apstrakata/radova su dostupne na sajtu konferencije. 

Sva dodatna pitanja možete slati na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.