U periodu 29.08.2023. - 11.09.2023. god. u Ljubljani (Slovenija) biće održana druga po redu međunarodna letnja škola čija tematika se odnosi na savremene tehnologije oblikovanja metalnih i polimernih materijala (2nd International CEEPUS Summer course of modern forming technologies). Letnja škola o savremenim tehnologijama oblikovanja je deo Centralnoevropskog programa univerzitetske razmene (Central European Exchange Program for University Studies - CEEPUS). Više informacija o CEEPUS programu možete pronaći na sledećoj Web adresi: https://www.uns.ac.rs/index.php/c-saradnja/razmena-studenata/programi-razmene/program-ceepus-c.

Letnja škole će se realizovati kroz određeni broj predavanja, i laboratorijskih/pokaznih vežbi kao i posete fabrikama. Predavanja će se realizovaće putem nastave, podeljena po temama, a predavači su profesori sa mašinskih/tehničkih fakulteta sa prostora bivše Jugoslavije (Makedonija, Slovenija, Hrvatska i Srbija). Pored predavanja, vežbi i intenzivnog zajedničkog rada, planirane su i druge aktivnosti: obilazak Slovenije kroz celodnevne izlete, zajednička druženja i dr. Letnja škola je prvenstveno namenjena studentima proizvodnog mašinstva 4. godine osnovnih i 1. godine master studija ali se mogu prijaviti i studenti ostalih mašinskih smerova pomenutih godina studija.

U radu prošlogodišnje letnje škole (2022) učestvovala su dva nastavnika sa našeg departmana (Dejan Movrin i Mladomir Milutinović) kao i veći broj studenata. Utisci svih učesnika su više nego pozitivni, a u prilog tome govore brojne fotografije koje se ispod nalaze.

Ovom prilikom bi pozvali sve zainteresovane studente da dođu na sastanak na kome bi detaljno prezentovali program letnje škole, način prijave, obaveze učesnika i druge bitne informacije. Sastanak će biti održan 05.06.2023. u 12:45 u laboratoriji D4.

https://forms.gle/PsBJQr39hEBZSqm4A

Molim sve zainteresovane studente, da se prijave na sastanak putem Google forme na linku na kraju obaveštenja, kako bi smo obezbedili eventualno veću učionicu ukoliko bude potrebno.

Dejan Movrin i Mladomir Mulutinović.