U periodu 09.07.2024. - 19.07.2024. god. u Ljubljani (Slovenija) biće održana treća po redu međunarodna letnja škola čija tematika se odnosi na savremene tehnologije oblikovanja metalnih i polimernih materijala (3nd International CEEPUS Summer course of modern forming technologies). Letnja škola o savremenim tehnologijama oblikovanja je deo Centralnoevropskog programa univerzitetske razmene (Central European Exchange Program for University Studies - CEEPUS). Više informacija o CEEPUS programu možete pronaći na sledećoj Web adresi: https://tempus.ac.rs/sta-radimo/ceepus/

Letnja škole će se realizovati kroz određeni broj predavanja i laboratorijskih/pokaznih vežbi. Predavanja će biti podeljena po temama, a predavači su profesori sa mašinskih/tehničkih fakulteta sa prostora bivše Jugoslavije (Makedonija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija). Pored predavanja, vežbi i intenzivnog zajedničkog rada, planirane su i druge aktivnosti poput obilazaka fabrika, celodnevni izleti na različite turističke destinacije, zajednička druženja i dr. Letnja škola je prvenstveno namenjena studentima proizvodnog mašinstva 4. godine osnovnih i 1. godine master studija, ali se mogu prijaviti i studenti ostalih mašinskih smerova pomenutih godina studija. Okvirni program letnje škole možete pronaći na u pdf-u koji se nalazi na dnu ovog obaveštenja.

Za prijavu, kao i više informacija, obratite se Prof. dr Mladomiru Milutinoviću, putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili lično u kabinet 105A (mašinski institut).