Pozivamo studente mašinstva Fakulteta tehničkih nauka da u PONEDELJAK 10.6.2024. godine od 12.00 u svečanoj sali 301 (na 3. spratu u kuli FTN-a) prisustvuju prezentaciji kompanije KOVIS BP doo iz Bačke Palanke.

KOVIS GROUP je jedna od vodećih kompanija u Evropi za razvoj i proizvodnju komponenti za železničku industriju, kao što su kočioni diskovi, kućišta ležaja i razni delovi za železničku industriju i druge industrijske sektore. Sa više od 40 godina tradicije, danas se KOVIS GROUP sastoji od četiri kompanije, među kojima je KOVIS BP u kojoj se vrši kvalitetna obrada i finalna proizvodnja ležaja kućišta za putničke i teretne vagone.

Kompanija je najveći proizvođač kućišta ležajeva za teretne vagone u Evropi. U kompaniji je razvijeno i proizvedeno više od 550 različitih tipova kočionih diskova za sve vrste železničkih vozila - od lokomotiva, prigradskih vozova, tramvaja i metroa do brzih vozova. Inovativni pristup i visokokvalitetni proizvodni procesi omogućavaju da kao proizvođač menjača, kućišta ležajeva, prirubnica, konzola i drugih proizvoda, ponudimo proizvode prema željama naših kupaca. Kompanija proizvodi i izvozi svoje proizvode u više od 32 zemlje i sarađuje sa više od 100 kompanija među kojima su Bombardier, Siemens, Deutsche Bahn AG, VTG, Bonatrans, SNCF, ÖBB, Nedtrain, Alstom, Stadler, Škoda, TSA, Voith i dr.

Kompanija KOVIS BP DOO će tokom svog predstavljanja ponuditi studentima mogućnost izrade stručnih praksi , završnih radova i zaposlenja.