Cilj posete bila je prezentacija kompanije i razgovor sa studentima o mogućnostima izvođenja prakse i zaposlenja u kompaniji Cooper Standard. Kompaniju je ukratko predstavio gospodin Marko Pil, specijalista za regrutaciju i selekciju kadrova, gde je između ostalog govorio o planovima razvoja kompanije u Srbiji i povećanju broja zaposlenih, pri čemu je posebno naglasio potrebu za mašinskim inženjerima. U okviru prezentacije, inženjeri zaposleni u ovoj kompaniji (Ivana Ratkovac – Procesni inženjer na liniji ekstruzije, Rajko Knežević – CAD Dizajner, Miroslav Adašević – Procesni inženjer na liniji finalizacije i Ivan Đorđević – Menadžer logistike) održali su veoma zanimljivo predavanje pod naslovom „PRAKTIČNA ULOGA TEHNIČKIH ODELJENJA I ODELJENJA LOGISTIKE U AUTOMOBILSKOJ INDUSTRIJI“. Nakon predavanja, studenti su mogli da postavljaju pitanja i razgovaraju sa prisutnim predstavnicima kompanije. Tokom boravka na FTN-u, predstavnici kompanije Cooper Standard obišli su Laboratoriju za polimere u okviru Departmana za proizvodno mašinstvo, kojom prilikom su pohvalili opremljenost laboratorije i način na koji se obrazuju studenti-budući inženjeri. Naime, u ovoj kompaniji radi veći broj inženjera različitih profila koji su završili FTN, a prema njihovim rečima, bez većih poteškoća uklopili su se u sistem jedne multinacionalne kompanije kao što Cooper Standard, koja posluje prema najvišim svetskim standardima.

Kompanija Cooper Standard, sa sedištem u Novom, SAD, vodeći je globalni dobavljač specijalizovan za dizajn i proizvodnju sistema i komponenti za automobilsku industriju. Proizvodni program kompanije obuhvata zaptivne elemente od gume i plastike, kočione sisteme i sisteme za prenos goriva, sisteme za transfer tečnosti i anti-vibracione sisteme. Cooper Standard posluje u 21 zemlji širom sveta i zapošljava više od 32.000 ljudi. Pogon ove kompanije u Srbiji nalazi se u Sremskoj Mitrovici i ima oko 500 zaposlenih.

Više informacija o mogućnostima zapošljavanja i realizovanja prakse u ovoj kompaniji možete dobiti slanjem imejla na sledeću adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.